Helyi hírek 2021. április 1. 11:00

Magyar Közút: Hanák Tímea, Európa első női  hídmestere

Magyar Közút: Hanák Tímea, Európa első női  hídmestere
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. is csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom #mutiholdolgozol kampányához. Április 1-jén elsősorban a 12 és 18 év közötti diákok csatlakozását várják az eseményhez a szervezők, hogy a felnőttek izgalmas világával közelebbről is megismerkedhessenek. A járványügyi helyzetre való tekintettel a vállalatok online nyílt napot tartanak az általános- és középiskolások számára. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. többek között Hanák Tímeával, Európa első női hídmesterével képviseli magát az eseményen.



Tímea volt egyébként az első nő Európában, aki mindössze 27 évesen egy viadukt hídmestere lehetett. Immár 14 éve felel Magyarország leghosszabb hídjáért, a Kőröshegyi völgyhídért.



A 88 méter magas építmény állapotának rendszeres vizsgálatán túl további 435 kisebb-nagyobb műtárgyért is felel a környéken. Úgy gondolja, hogy megfelelő tudással és gondolkodásmóddal bárkiből kiváló mérnök válhat.


A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kampányáról további információk itt érhetőek el.

Tímea a Magyar Közút hivatalos Youtube-csatornáján a következő linken mutatja be részletesen munkáját és egyben munkahelyét, az ikonikus völgyhidat.
 

Kövessen minket a Facebookon is!