Egészségügy 2021. április 1. 16:00

Félegyházi ápolónő is elnyerte az év Covid-dolgozója díjat

Félegyházi ápolónő is elnyerte az év Covid-dolgozója díjat
A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház öt munkatársát díjazták az Év Covid-dolgozója szavazáson. A „Fogjunk össze az egészségügyben dolgozókért és családjaikért” program keretében létrehozott díjat és az azzal járó anyagi juttatást a Magyar Kórházszövetség tagkórházainak összesen 95 dolgozója kaphatja meg.

Eldőlt, kik lettek az év Covid-dolgozói. A február 22. és március 19. között lefolytatott nyílt szavazás célja azoknak a betegellátás frontvonalában dolgozó orvosoknak, szakdolgozóknak és a kórházak működési hátterét biztosító szakembereknek a megtalálása és anyagi jutalmazása volt, akik a páciensek szerint kiemelkedő munkát végeznek. Erre a Duna Bonum Alapítvány által felajánlott 100 millió forint adott lehetőséget, amelyet a Magyar Kórházszövetség tagkórházainak munkatársai között osztanak szét a ,,Fogjunk össze az egészségügyben dolgozókért és családjaikért” kezdeményezés keretében.

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház dolgozói közül dr. Bozóky Istvánt, a Tüdőbelgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosát, Vékony Rolandot, a Műszaki Osztály orvosi gázellátó munkatársát, dr. Körmendy Szabolcsot a kalocsai Tüdőbelgyógyászati Osztályról, Rózsa Rékát, a kalocsai Sebészeti és Traumatológiai Osztály ápolóját, valamint Bánfi Andreát, a kiskunfélegyházi Kardiológia és Kardiológiai Rehabilitációs Osztály ápolóját ismerték el ezzel a díjjal.

A szavazásban összesen 7000-ren vettek részt. A pénzösszeget a legtöbb szavazatot kapott 95 kórházi dolgozó között osztják ki.

Erdei Orsolya
 

Fotó: Bánfi Andrea Facebook-oldala
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus