Kultúra 2021. április 4. 10:00

Interneten ápol aktív kapcsolatot látogatóival a művelődési központ

Interneten ápol aktív kapcsolatot látogatóival a művelődési központ
A Móra Ferenc Művelődési Központ 2021. január eleje óta is folyamatosan jelen van az online térben különböző tevékenységeivel és megjelenéseivel. Az eltelt három hónapban mintegy 50 megjelenése volt az intézménynek különböző témákban, különböző érdeklődési köröket érintve. A teljesség igénye nélkül, hogy néhányat megemlítsünk: minden jeles nap alkalmával, minden ünnepnap és megemlékezés alkalmával hasznos és érdekes információkat olvashattunk az adott napokról és jeles személyiségekről – összegezte lapunknak az elmúlt időszak történéseit Kovács-Csonka Szilvia intézményigazgató.

Segítséget kaptunk a kertészkedési teendőinkhez, vagy tippeket a szabadidőnk hasznos eltöltéséhez filmajánlóik és kézműves videóik segítségével. Az eddig megfigyelt adatok alapján a művelődési központ Facebook-oldalán történő megjelenéseket 3000-5000 ember kíséri figyelemmel, ami a témáktól függően változik.

Azonban tapasztalataik alapján azt érzékelik, hogy egyre nehezebb megszólítani az érdeklődőket az internet adta lehetőségekkel, hiszen mindenki egyre inkább a szabadba vágyik és egyre inkább a személyes találkozás pillanatát várja. Ami teljesen érthető, hiszen közeledik a tavasz és a különböző okos eszközök és számítástechnikai eszközök használata egyre megterhelőbb, mert egyre több időt vesz el az emberek életéből. Ezért a művelődési központ minden kreativitását latba vetve, folyamatosan igyekszik megújulni és innovatív ötleteket kitalálni, hogy fenntartsa az érdeklődését azoknak a látogatóknak, akik már nagyon vágynak rendezvényekre, programokra.

Így készült el a „Műterem-látogatás” című kisfilmjük, amelyben Rádi András, Holló László-díjas festőművésszel találkozhatnak a képzőművészet iránt érdeklődők, amelynek sajátossága az, hogy a mester saját műtermébe látogathatunk el, és amelyben a 83 éves alkotó beszél életpályájáról és eddig elért eredményeiről.

Az intézmény online megjelenéseiben szintén megújulást jelent a kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Irodával közös szervezésben megvalósuló dr. Domján Mihály tanácsadó szakpszichológus, családterapeuta „Minőségi idő a családban” című élő online előadása is, amely a művelődési központ Facebook-oldalán lesz megtekinthető, április 12-én, hétfőn 18 órától.

A nemrégiben az intézmény közösségi oldalán megjelent online kérdőívük is többek között arra keresi a választ, hogy mi az, amire még szüksége lehet a közönségnek és mi az, amit hiányol az online megjelenésekből. A kérdőívet kitöltöttek által megkapott adatokat az intézmény összesíti és felhasználja a jövőbeni online megjelenéseihez, amely meghatározza majd azok gyakoriságát és témaköreit.

Amennyiben van lehetőségük és még nem töltötték ki az intézmény online tevékenységeire vonatkozó kérdőívet, akkor tegyék meg és segítsék a művelődési központ munkáját, hogy az intézmény a jövőben is hatékony és minőségi szolgáltatást tudjon nyújtani az Önök számára.

 

Kövessen minket a Facebookon is!