Helyi hírek 2021. április 6. 16:00

Feri bácsi a sok mozgásra és a kevés alkoholra esküszik

Feri bácsi a sok mozgásra és a kevés alkoholra esküszik
A szépkorú 90 éves Fekete Ferenc bácsit Balla László alpolgármester köszöntötte a város nevében április 6-án, kedden.



Fekete Ferenc 1931. április 3-án született. Sokgyermekes családból származik, tízen voltak testvérek. Közülük egy gyermek örökbefogadott volt. Tíz-tizenkét éves korában kiadták tanyára dolgozni, ahol liba- és birkapásztor is volt. Munkájáért terményt vagy egy kevés pénzt kapott.



Tizenhárom éves volt, amikor a második világháború véget vetett műszerész tanulmányainak. Később a vegyipari gépgyárnál jelentkezett átképzésre, ezt követően hat hónapig Pesten tanult és dolgozott: szállítószalagokat és darukat készített. Miután hazajött Félegyházára, karbantartó lett. Ami volt szerszám, esztergapad, marógép, azt mind megjavította. Végül hegesztőgép-javítóként alkalmazták.



Munkája mellett rádiókat, órákat, bicikliket szerelt otthon, és emellett a hobbi mellett a mai napig kitart. Gyakran hoznak neki a házban élők javítanivalót, és ő sohasem okoz csalódást. Az otthoni barkácsoláson kívül szívesen jár Selymesbe, ahol kertészkedik, többnyire zöldségeket termeszt.



Ferenc bácsi 1956-ban házasodott, feleségével két gyermekük született. Ma négy unokája van, és két dédunokája visz örömöt a hétköznapokba.



Arra a kérdésre, hogy mit tart a hosszú élet titkának, azt felelte: sokat kell mozogni, módjával kell bánni az alkohol fogyasztásával és mindig csinálni kell valamit.

Kép és szöveg: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!