Helyi hírek 2014. október 7. 17:43

Laura és Boti szerint kell a járda

Képgaléria
Laura és Boti szerint kell a járda
Az ovisok mégsem szeretnek a vízben tapicskolni.

A Dózsa György Óvoda felújítás-sorozata újabb állomásához érkezett. A Dózsa és a Mezősi utca sarkán álló épület körül megújul a járda, az anyagot már leszállították, s a kivitelező szerint a következő héten elkezdődik a munka. Az ovisok érdeklődéssel szemlélték az úttest szélén sorakozó, rendezett térkő-kupacokat, és nem sajnálták, hogy vége a pocsolyák korszakának.

Bernadett, a fotón szereplő Laura édesanyja szerint:

– Nem fog ártani a jelenlegi csupa gödör járda cseréje. Jó lenne, ha a víz le is folyna, mert nem jó eláztatni a gyerekek cipőjét.

– Mindig megáll a víz, mert nem egyenletes a járda – mondta egy másik anyuka, Zita, míg kisfia, Boti szakértően nézegette az új térkövet. – A gyerekek néha bokáig járnak az esővízben.

Gyenes Attila, a körzet önkormányzati képviselője beszámolt róla, hogy a következő napokban 45 négyzetméter térkőlap kerül lefektetésre:

– Önkormányzati forrás, az intézményi felújítási alap nyújt fedezetet a munkálatokra. A jövő héten elkezdik feltörni a mostani járdát, és várhatóan az óvoda életének megzavarása nélkül, hamar lerakják a köveket. Tervek szerint a csatornákból a járdára folyó csapadékvizet is elvezetik. Mindez nemcsak az óvodásoknak és a szüleiknek, hanem a környéken élők számára is fontos.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!