• Kezdőlap
  • Hírek
  • Program
  • Minőségi idő a családban – dr. Domján Mihály online előadása ma a Facebookon
Program 2021. április 12. 16:30

Minőségi idő a családban – dr. Domján Mihály online előadása ma a Facebookon

Minőségi idő a családban – dr. Domján Mihály online előadása ma a Facebookon
A Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda EFI Esték programsorozata keretében élő, online előadásra várják az érdeklődőket ma 18 órától a Móra Ferenc Művelődési Központ Facebook-oldalán.

Dr. Domján Mihály tanácsadó szakpszichológus, családterapeuta most is nagyon aktuális címet választott: Minőségi idő a családban. Megkeresésünkre elmondta, hogy nem első alkalom, hogy az Egészségfejlesztési Iroda által szervezett programon vesz részt előadóként, az ősszel már volt hasonló, akkor nagy sikere volt az estének. Ennek a folytatása a mai online esemény.

A pszichológus szerint úgy tűnhet, hogy a témáról már sokan, sokféle előadást tartottak már, ő éppen ezért megpróbálja úgy felépíteni, hogy a kezdetek a családon belüli szerepekről szeretne beszélni, az egyensúlyról és arról, hogyan tudunk egyáltalán egymásnak örömet szerezni. Pontosabban, hogy tudunk-e még? Sokszor előfordult már az esetei között, hogy házaspárok, akik 5 vagy 15 éve még ismerték egymás szeretetnyelvét, mára már az közöttük elhalkult kommunikáció miatt nem tudják, hogy mire vágyik a másik. Az anyagiak megteremtéséért küzdő családfenntartó szerep és a szülői szerep van egyedüliként jelen a két szülő között. Nem ismerik a visszajelzés vagy éppen az ölelés fontosságát. Szó lesz még természetesen a gyermekekkel töltött időről is, aminek a legfontosabb része a szülő igazi jelenléte. Ha úgy érzi a gyermek, hogy figyelmet kap, akkor azt érzi, hogy elfogadják. Sajnos sok esetben ennek pont az ellenkezője az igaz – tette hozzá dr. Domján.

A témának a részleteit a
facebook.com/moramuvhaz oldalon ma 18 órától élőben követhetik. Az esemény visszanézhető lesz.

Z. A.
 
Fotó: Patyi Zoltán  ArtZone Photography
 

Kövessen minket a Facebookon is!