Helyi hírek 2014. október 9. 07:30

Az összetartás szimbóluma

Képgaléria
Kiskunfélegyházán van egy hely, amelyet hat éve közösen alakítottak ki a város fiataljai és azóta is közösen tesznek hozzá hétről hétre valamit. Ez az a hely, ahol szinte mindenki járt már a városból korosztálytól függetlenül és ahova bármelyik szülő elengedheti gyermekét, mert vigyáznak rá.












Olyan hely ez, ahol a falakon családi, technikai, közösségi, múltbéli ereklyék lógnak, amelyeket a közönség hozott be egyenként az elmúlt években. A Rocktár Élőzenei Bázis az a hely, amelyre büszkék a félegyháziak, hiszen ők építették és tartják is életben, ezért az egész ország zenésztársadalma elismeréssel beszél róluk. Az év vidéki klubja országos közönség és szakmai szavazáson három éve második, két éve pedig első helyezést ért el a Rocktár.

A város méreteit meghazudtoló módon 500 fős koncertklubot, 7 próbateremet, oktatóteremet és egy stúdiót üzemeltet sikeresen a Plain-Rock Egyesület. A klubban nyaranta több mint száz gyermek és fiatal "rocktáborozik", havonta koncerteznek az ország leghíresebb zenekarai, hetente közel ötven növendék vesz részt oktatáson, 12 együttes próbál és folyamatosan üzemel a stúdió amatőr és profi zenekarok lemezfelvételi munkáival egyaránt. Mindezek mellett mégis arra a legbüszkébb a Rocktár csapata, hogy erős, nagy létszámú közösséget tudhat maga mögött, akikre számíthat is bármikor.

A közösség mentette meg 2011-ben a klubot a bezárástól. Pár hét alatt négyezer támogató aláírás és hétszázezer forint pénzadomány gyűlt össze a hely megmentéséért. Országos hírű zenészek még Budapesten is rendeztek segélykoncertet a Rocktárért. Szívmelengető volt átnézni a beérkező támogatásokat, ahol helyi vállalkozók komoly adományai mellett a klubban még soha nem járt, híres magyar énekes és egy országos televíziócsatorna stábjának jelentős felajánlása is megjelent. Mindemellett tizenéves félegyházi és környékbeli gyerekek utolsó pár száz forintjukat a Rocktár megmentésére áldozták szűkre szabott havi zsebpénzükből.

Ez az elismerés és összetartás ad erőt azóta is a Rocktár csapatának nehéz, de becsületesen elvégzett szakmai munkájához. Ezt az összetartást ünnepli minden évben ingyenes köszönőfesztiváljával a klub és teszi ezt most, október 10-én 19 órától is öt fellépő zenekarral.

Mindenkit sok szeretettel vár a Rocktár Élőzenei Bázis, amelyet egyszer már megmentettek az emberek és tennék ezt újra bármikor!

Ónodi Árpád
 

Kövessen minket a Facebookon is!