Helyi hírek 2021. április 17. 14:00

Összefogással újult meg a Dózsa iskolában a játszóeszköz

Összefogással újult meg a Dózsa iskolában a játszóeszköz
– A gyermekközpontúság mindig is fontos szerepet játszott a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskolában. A környezet kialakítása nemcsak az esztétikus, motiváló tanulási környezet érdekében fontos számunkra, hanem a pihenésre, a kikapcsolódásra biztosított helyszín igényes és változatos kialakítása miatt is – tájékoztatta a Félegyházi Közlönyt Gyenes Attila igazgató.




Példaértékű volt Az Összefogás a Dózsás Gyermekekért Alapítvány és a Kecskeméti Tankerületi Központ együttműködése. Eredményeként egy nagyon színes, különböző mozgásokat fejlesztő játszóeszközt alakítottunk ki az iskola udvarán.



Az IPS-Gyermekszem, mint kivitelező, minőségi alapanyagokból, színvonalas munkát végezve valósította meg az iskolánkba járó gyermekek álmát. Köszönet illeti azokat a segítőket, akik a projekt megvalósításában közreműködtek.



Az önkormányzat részéről Ódor László és csapata támogatta munkánkat, és iskolánk férfi tanár kollégái is kivették részüket a munkálatokból a játszótér megvalósítása során. A műszaki átadást követően nagy örömmel fedezték fel a gyermekek az új játszóeszközt.



Bízunk abban, hogy az iskola újbóli megnyitását követően több éven keresztül fog örömet okozni az idejáró gyermekeknek – tette hozzá az igazgató.



“Az élet játék, játszom hát! Nem butaságból játszom át,

nagyon is bölcs, ki ezt teszi. Az élet élét elveszi.

Mert boldog az a pillanat, mikor az idő száll, szalad,

s a szívemben nincs félelem, s lelkem összhangban él velem. ”


(Aranyosi Ervin: Játék az élet)

 

Kövessen minket a Facebookon is!