• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • Ők várják szeptemberben a félegyházi iskolakezdőket – bemutatkoznak az általános iskolák elsős osztályfőnökei
Helyi hírek 2021. április 22. 08:00

Ők várják szeptemberben a félegyházi iskolakezdőket – bemutatkoznak az általános iskolák elsős osztályfőnökei

Ők várják szeptemberben a félegyházi iskolakezdőket – bemutatkoznak az általános iskolák elsős osztályfőnökei
Óvodából az iskolába. Számos félegyházi család számára fontos, emlékezetes döntések és pillanatok forrása, amikor gyermekük, unokájuk megkezdi iskolai tanulmányait. Ezt az élményt szeretnénk lehetőségeinkhez mérten megkönnyíteni azzal, hogy bemutatjuk a kicsiket szeptemberben szeretettel és várakozással fogadó tanítókat, akikre osztályfőnökként meghatározó szerep hárul ebben a folyamatban.

Sorozatunkkal szeretnénk minden félegyházi érintett számára személyesebbé tenni iskolakezdést. Ezúttal a József Attila Általános Iskola tanítói beszélnek oktató, nevelő munkájuk jellegzetességeiről, az alkalmazott módszerekről.



Rekedt-Nagyné Hatvani Emőke 2000-ben került a Dunántúlról Kiskunfélegyházára, ahol munkahelyet és családot kapott. Úgy véli, hogy bár a pedagógus közismert feladata az ismeretek átadása, de ugyanolyan fontos a közösség formálása is. Meglátni a gyermekekben az erősségeket, kibontakoztatni azt, gyengeségeiben pedig segíteni. Kiemelt fontosságú számára, hogy a gyerek megszeresse a tanulást, élvezze tudásának gyarapítását. Azonban, nemcsak az ismeretekhez vezető út a lényeges, hanem az is, hogy jó kedvvel, örömmel járjon a diák az iskolába, mivel – mint mondja – ez nem csupán az információátadás, hanem a közösségi élet, a nevetés, vidámság és egymás segítésének színtere is.

A sportosztályban – aminek osztályfőnöke lesz – emelt óraszámban, heti hat órában folyik a testnevelés oktatása. Az első két évben testnevelő tanárok segítségével sajátítják el a gyerekek az úszás, a tenisz alapjait.



Solymosi Ildikó több, mint harminc éve pedagógus. Fontosnak tartja az önképzést, az új módszerek megismerését, kipróbálását, a modern technikai eszközök használatát az oktatásban. 2015-ben szerezte meg a mesterpedagógusi fokozatot, azóta szakértői feladatokat is ellát tanítóként. Az oktatást nem munkának, hanem hivatásnak éli meg, amelyben mellőzhetetlen erények a türelem, az empátia és a pozitív megerősítés. Megingathatatlan abban a meggyőződésében, hogy minden kisgyermek tehetséges valamiben.

Idén szeptembertől a „b” osztály vezetője lesz. Az itt tanuló gyerekek a délelőtti tanítási órákba beépítve sakk foglalkozáson is részt vesznek, délutánonként pedig lehetőségük lesz drámapedagógia, néptánc és kosárlabdaszakkörökön feltöltődni. Már nagyon várja, hogy megismerje leendő kis tanítványait, és közösen elinduljanak egy nagy utazásra, ahol megtanulnak írni, olvasni, számolni, miközben sok-sok élménnyel gazdagodnak.

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!