Sport 2021. április 21. 15:00

Várják a fiatalokat az Astra HFC korosztályos csapataiba

Képgaléria
Várják a fiatalokat az Astra HFC korosztályos csapataiba
„Focizz az Astrában!” – Ezzel a címmel tett közzé felhívást az Astra HFC, amelynek kiskunfélegyházi alközpontjába továbbra is várják a lányokat és a fiúkat 5 éves kortól. Nagypályán és futsalban is komoly eredményeket értek el a klub csapatai az elmúlt években. Félegyházán három edző fogadja a gyermekeket korosztályonkénti leosztásban.

Kiskunfélegyházán évtizedek óta nagy hagyománnyal rendelkezik a női labdarúgás. Számos tehetséges játékos nevelkedett ki a városból, akik közül többen a magyar válogatott színeiben is szerepelhettek.

Az Astra 2011-ben alakult meg Dombó János vezetésével. Az egyesület központja Budapest, de két alközpontja is van, az egyik Kiskunfélegyházán, a másik Siklóson található. Abonyi Péter 2019 nyarán vette át a kiskunfélegyházi alközpont irányítását a Siber házaspártól.

Jelenleg 40-50 gyerek és fiatal focizik aktívan náluk. Az egyesület játékosai számára nagy előnyt jelent, hogy az országos bajnokságban szerepelhetnek, illetve lehetőséget nyújtanak számukra, hogy profi labdarúgóvá váljanak. Az egyesület egy új klubmodell megalkotásával halad az európai szintű labdarúgás felé. Elismertségüket példázza, hogy a Kiemelt Utánpótlás Központi státusz után pár napja megkapták az Elit Képzési Központ minősítést is.

Leány Futsal I. osztályban, az U17-es korosztályban az Astra félegyházi csapata a harmadik helyen végzett az idei évben. Az idősebb korosztályú játékosok nagypályán a Leány U19 délkeleti csoportban mérettetik meg magukat, ahol jelenleg a 2. helyen áll a csapat. A legkisebbek az U15 megyei bajnokságban edződnek. Mindegyik korosztályra érvényes, hogy Félegyháza és vonzáskörzete focizni vágyó lányainak ad játéklehetőséget.

Az idén tízéves Astra HFC Labdarúgó Klub Kiskunfélegyházán és vonzáskörzetében toborzást indított. Egészen 5 évesen kortól várják az érdeklődő fiúkat és lányokat korosztályos (U7-U9, U11-U13) csapataikba. 13 éves kor felett Kiskunfélegyházán kizárólag csak a lányok jelentkezését várják!

Az edzések minden héten kedden és csütörtök délután fél 5-től a kiskunfélegyházi Honvéd pályán lesznek.

Edzők: Abonyi Péter (U15-U19), Magony János (U7-U9), Vízhányó Albin (U11-U13).

Képek, információ: Abonyi Péter

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!