Kultúra 2021. április 26. 14:00

Könyvtársarok – Öko-hét

Könyvtársarok – Öko-hét
Április 19-e és 23-a között öko-hetet rendezett a Petőfi Sándor Városi Könyvtár. A főtéren kiállítás tekinthető meg a Zöld jövőnk fotó- és rajzpályázat nyerteseinek alkotásaiból, Palánta Pontot alakítottak ki a könyvtár bejáratánál, az intézmény Facebook- és weboldalán naponta olvasható tipp a környezettudatosabban élethez. A héthez kapcsolódik könyvajánlónk is.

Borítókép: illusztráció – Ökológia Facebook-oldala

A 100 dolog, amit a Földért tehetsz című könyvből a gyerekek megtudhatják, hogyan állíthatják meg az energiavámpírokat, hová tüntethetik el a szemetet vagy éppen hogyan készíthetnek ősszel várat a süninek.


A 92 éves David Attenborough 2021 februárjában – Fotó: Time

A természetfilmjeivel ismertté vált David Attenborough legújabb művében nem kevesebbre vállalkozik, minthogy megpróbálja megmenteni bolygónkat az egyre fenyegetőbb környezeti katasztrófáktól. Sorra veszi a problémákat, a lehetséges kimenetelüket és a megoldásokat is felkínálja, nekünk csak élnünk kell a lehetőséggel.



A Barátom, a filodendron nem egy növénygondozási kézikönyv. A szerző újfajta szemléletet ad át olvasóinak, arra biztat bennünket, hogy ismerjük meg növényeinket. Többek között növénybarátok mesélnek arról, milyen hatással van rájuk a kertészkedés, a növénytartás, vagyis az, hogy más életről gondoskodhatnak.



Nemcsak ezeket a könyveket, hanem érdeklődésüknek megfelelő kiadványokat is kölcsönözhetnek a könyvtárból, hiszen újra igénybe vehető a Könyv(fu)tár, illetve a Könyvátadó Pont szolgáltatás. Érdeklődjenek a (76) 461–429/12-es mellék telefonszámon vagy a
[email protected] e-mail címen.
 

Kövessen minket a Facebookon is!