Helyi hírek 2014. október 9. 16:45

Piroska és a vicces farkas, no meg a rockot járó nagymama

Képgaléria
Piroska és a vicces farkas, no meg a rockot járó nagymama
A gyerekek a farkasnak szurkoltak a mesemusicalben.

Nem csoda, hogy egyetlen nap alatt 3 teltházas előadást tartottak a Móra Ferenc Művelődési Központban! Bednai Natália, az egyrészes darab író-rendezője elmondta:

– Négy éve járunk Félegyházára a Pódium Színház előadásaival, kifejezetten hívnak minket, és örömmel jövünk. Kiváló a szervezés, és ehhez mi hozzátesszük a színvonalat.

Mit hoztatok mára, háromszor is egymásután?

– Grimm meséjét tűzdeltük telis tele párbeszédekkel, humorral és gyönyörű zenékkel, így lett a hajléktalan, virágevő, vicces farkas ismét a gyerekek kedvence. Kicsit másképp, mint az eredeti másfél oldalas változat, hiszen 50 perces az előadás.

Mondhatjuk, hogy fergeteges előadás, mert a gyerekek pontosan tudták, mikor kell nevetni és tapsolni. Egyfolytában, 50 percen át. Hogyan született a darab?

– A zenét Juhász Leventének köszönhetjük, a szövegkönyvet én írtam. Cseh Adrienn játssza Piroskát, Zsiga László a Farkast. A mesemusical tanulsága változatlan: Ne térjünk le a helyes útról! Sokat próbáltunk, sok ötletre van szükség ahhoz, hogy lekösse a gyerekeket, nagyon cselekménydús, és szeretik a farkast. Az „örök mese” horrorját, amikor a nagymama vacsorává válik, takarásban oldjuk meg.

Mit lehet tudni a Pódium Színházról?

– A társulat nagyrészt a budapesti Madách Színház művészeiből és tagjaiból Pódium Társulat néven alakult, és színházzá nőtte ki magát – válaszolta Bednai Natália író-dramaturg-rendező –, mindenki énekes-színész, és kizárólag élőben játszunk. Honlapunkon sok mindent megtalálsz: podiumszinhaz.eu.

Élőben az igazi. Mikor és mit láthatunk legközelebb?

– 12 mesejáték és 6 felnőtt előadás van repertoáron, Móra városába egy újabb mesével készülünk, de még ne kiabáljuk el, mert szervezés alatt van, a címe: Aranyhajú lány.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!