Helyi hírek 2014. október 10. 10:40 Forrás: Fizetett politikai hirdetés

Dinamikus, fenntarthatóan fejlődő várost szeretne az LMP

Képgaléria
Dinamikus, fenntarthatóan fejlődő várost szeretne az LMP
Azt szeretnénk elérni, hogy Kiskunfélegyháza öt év múlva egy valóban dinamikus és fenntarthatóan fejlődő város legyen, a helyi emberek aktív közössége, a kis- és középvállalkozások virágzó városa. Erről beszélt Kiss Kálmán az LMP polgármesterjelöltje legutóbbi sajtótájékoztatóján, ahol Ikotity Istvánnal, az LMP országgyűlési képviselőjével a párt megyei és régiós elképzeléséiről is szóltak.

Kiss Kálmán kifejtette: megválasztása esetén a mindennapok polgármestere szeretne lenni. Elsősorban jó polgármester egy sikeres és fejlődő városban. A megyei lista éllovasaként pedig azt szeretné elérni, hogy kiegyenlítődjenek a Bács-Kiskunban tapasztalható területi egyenlőtlenségek. Az elmaradott térségek gazdasági és egyéb szempontok alapján is felsorakozhassanak a dinamikusan fejlődő centrumokhoz. Ikotity Istvánnal közösen kifejtették, hogy az LMP a munkahelyek megteremtésében látja a fejlődés lehetőségét. Megítélésük szerint ugyanis azok a társadalmi, gazdasági problémák amelyek körülvesznek bennünket, mind a munkahelyek hiányára vezethetőek vissza. Emiatt tapasztalható az elszegényedés, és emiatt hagyják el településeinket a fiatalok.

Ikotity István szerint a térségben, így Félegyházán is a mezőgazdaságnak és az élelmiszeriparnak lehet nagy jelentősége az elkövetkező időszakban. Ezen a terülten történik ugyanis a valódi értékteremtés. Abban a világban élünk, ahol a mezőgazdaságnak egyre kevesebb a becsülete, amin hamarosan változtatni kell. Azért is, mert az élelmiszer termelés és feldolgozás a jövő stratégiai ágazata. Kiskunfélegyháza ezen a területen jó lehetőségekkel bír. Éppen ezért fontos, hogy azt a tudást, ami hosszú évtizedek alatt itt helyben felhalmozódott, azt meg tudjuk őrizni, át tudjuk adni, és ezek talaján hosszú távú fejlesztések valósuljanak meg – tette hozzá az LMP országgyűlési képviselője.

 

Kövessen minket a Facebookon is!