Sport 2021. május 3. 13:00

Május elsején megkezdődtek a versenyek a birkózósportban is

Május elsején megkezdődtek a versenyek a birkózósportban is
A csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián rendezték meg az év első válogató versenyét, amelyre a serdülő korosztályban került sor. Szombaton a lányok mellett a kötöttfogású fiúk mérték össze tudásukat, míg vasárnap a szabadfogású fiúké volt a főszerep.

A Kiskunfélegyházi BSE tíz fővel képviseltette magát a kétnapos rendezvényen. A csapat többsége első éves a korosztályban, de vannak köztük még diák korúak is. Remekül helytálltak a fiatalok, összesen hatan állhattak dobogóra és mindnyájan bronzérmesek lettek.



A lányok közül Bene Ivett (46 kg), Páli Éva (50 kg) és Kiss Henrietta (66 kg), a fiúk között kötöttfogásban Páli Gergő (52 kg), míg szabadfogásban Makra Benjámin (41 kg) és Bátyai Dorián (+85 kg) szerzett érmet.



Május 8-án, szombaton a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban rendezi a kadet korosztály minősítő versenyét a KBSE, amelyen az ország legjobb 15-17 éves női és férfi versenyzői küzdenek meg a válogatottságért, hogy képviselhessék hazánkat a korosztály Európa-, illetve világbajnokságán.

A rendezvény 11 órakor kezdődik és a jelenlegi szabályozás szerint az oltással rendelkezők látogathatják.

Szabó József edző
 

Kövessen minket a Facebookon is!