Kultúra 2021. május 9. 16:00

Május 10-én nyit a Móra Ferenc Művelődési Központ

Május 10-én nyit a Móra Ferenc Művelődési Központ
Szembetűnő változásokon ment át a Móra Ferenc Művelődési Központ – tudtuk meg Kovács-Csonka Szilvia igazgatótól. A belső terek megújultak, az intézmény munkatársai 1000 négyzetméter terület tisztasági festését kivitelezték. Kis türelmet kér még mindenkitől, várhatólag május 10-én meg tudják nyitni a kapukat.



Egy teljesen megújult intézmény várja majd a látogatókat, sok tekintetben. A bezárás alatt sokrétű, hatékony munka folyt a központ falai mögött. Benyújtották a jelentkezésüket a minősített közművelődési intézmény címre is, ami nagy mennyiségű plusz feladattal járt, mostanra egy 5 éves stratégia kidolgozásán vannak túl. Mindezek mellett egyre nagyobb volumenű online munka jellemezte a közösségi oldalaikat, így az igazgató elmondta, hogy mindamellett, hogy a vírus sok mindentől megfosztotta őket, bőséges tapasztalással is gazdagította az intézmény munkatársait. Nagy mérföldkőhöz érkeztek az online térben is: a Móra Ferenc Művelődési Központ honlapja megújult, a mfmk.hu lett az új felület.



A nyitás után szeretettel várják művelődő közönségüket a szigorú előírások betartása mellett. Ellenőrizniük kell a védettségi igazolvány meglétét, csak az ezzel rendelkezők vehetik igénybe a szolgáltatásokat és azok a 18 év alattiak, akik igazolvánnyal rendelkező szülői kísérettel érkeznek.








A májusi programok tekintetében jeles napokról és híres szülöttekről is megemlékeznek: David Attenborough, Presser Gábor is a hónap szülötte, szó esik Nepomuki Szent Jánosról és a Városalapítók napjáról is. Május utolsó vasárnapján a gyermekekhez szól a közösségi oldalon megjelenő poszt. Kovács-Csonka Szilvia elárulta, hogy június 27-én tervezik a Helló Nyár nevű rendezvényüket, ami véleménye szerint méltó pótlása lehet a gyereknapnak. Igazi családi rendezvény várja már akkor az érdeklődőket – amennyiben a járványügyi helyzet ezt már lehetővé teszi.

Z. A.

Fotó: Patyi Zoltán – ArtZone Photography
 

Kövessen minket a Facebookon is!