Helyi hírek 2014. október 10. 14:40 Forrás: MÁV-START Zrt.

A hétvégétől többen utazhatnak az IC-vonatokon

A hétvégétől többen utazhatnak az IC-vonatokon
A hétvégi csúcsidőszakokban és az ünnepek ideje alatt az IC-kocsikon felül távolsági közlekedésre alkalmas kocsikkal is erősíti egyes InterCity vonatait. A megnövekvő, naponta akár 400-500 ezres utasforgalomra való tekintettel hosszabb vonatokat indít a vasúttársaság, a plusz kocsik legoptimálisabb átcsoportosításához segítséget ad az utasok részéről az elővételes menetjegyváltás.

Egyre többen választják utazásukhoz a MÁV-START vonatait, a pénteki és vasárnapi napokon az összes üzemképes IC-kocsi közlekedtetése sem elegendő a megnövekvő utasforgalom komfortos kiszolgálásához. A vasúttársaság minden InterCity kocsija közlekedik a hétvégi csúcsidőszakban, valamint a közelgő négy napos hétvégén és az őszi ünnepi időszakban, azonban a nagyobb utasforgalmat bonyolító IC-ket szükséges további kocsikkal erősíteni a pécsi, szombathelyi, szegedi, miskolci, debreceni vasútvonalakon. Ehhez távolsági közlekedésre alkalmas kocsik állnak rendelkezésre, amelyek szintén biztosítják a kényelmes utazás lehetőségét.

A szerelvényekhez csatolható többletkocsik számát az adott útvonalon lévő megállási helyek legrövidebb peronjának hossza határozza meg. A biztos helyfoglalás érdekében a vasúttársaság arra kéri utasait, hogy elővételben vásárolják meg menetjegyüket, valamint pót- és helyjegyüket. Ezt kényelmesen, olcsóbban és egyszerűen, akár otthonról is megtehetik a MÁV-START honlapjáról elérhető online értékesítési rendszer segítségével. Így nem csak az ülőhely biztosított az utazás során, hanem az érintett vonatok megerősítését is optimalizálni lehet. A MÁV-START új beszerzésekkel és felújításokkal újítja meg a negyven éves átlagéletkorú, elöregedett járműparkját, hogy ez által is vonzóbbá tegye a vasúti utazást.

A jelenleg közlekedő hatvan darabos FLIRT motorvonatflotta 2015 végéig újabb negyvenkét taggal bővül, az első új járművel már a jövő héten találkozhatnak az utazók. Ezen felül az InterCity vonatokhoz új, hazai fejlesztésű kocsikat terveztek a vasúttársaság szakemberei, melyek a berlini InnoTrans kiállításon is nagy nemzetközi érdeklődést váltottak ki. A két prototípus kocsi megkapta a Nemzeti Közlekedési Hatóság utasforgalmi próbaüzemi engedélyét, így az őszi ünnepek ideje alatt már utasokat szállítva áll forgalomba.
 

Kövessen minket a Facebookon is!