Sport 2021. május 9. 18:25

Ismét rangos sportesemény házigazdája volt Félegyháza

Ismét rangos sportesemény házigazdája volt Félegyháza
Mintegy kétszáz kadet korú – 16-17 éves – birkózó mérte össze tudását május 8-án Kiskunfélegyházán, a Városi Sportcsarnokban. Nagy volt a tét, mert az első helyezettek vehetnek részt az idei korosztályos Európa-bajnokságon.

Házigazdaként Balla László alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, a Magyar Birkózó Szövetség részéről pedig Farkas Tibor főtitkár nyitotta meg a rendezvényt.

A három szakágat felvonultató viadalon összesen 193 birkózó próbált szerencsét. A kötöttfogású és női versenyben egyaránt a Budapesti Honvéd, míg a szabadfogásúban a Vasas bizonyult a legeredményesebb klubnak.

A mezőnyben nyolc hazai versenyző is szőnyegre lépett, szép sikerrel.



A nők között Kiss Viktória (65 kg-os súlycsoport) felállhatott a dobogó harmadik fokára, míg Tapodi Rebeka (57 kg) negyedik, Tapodi Zsófia (69 kg) ötödik lett.






A szabadfogású fiúk között a PG-ben tanuló korondi legény, Pál Edvin (51 kg) ezüstérmes, ugyanebben a súlycsoportban Páli Gergő bronzérmes lett. 






Továbbá szintén bronzérmet szerzett Biblia Róbert (65 kg), aki ősztől a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Tanulója lesz. Jelenleg otthonban, Szászrégenben készül nevelőedzője, Peres Miklós irányításával.
 

Kövessen minket a Facebookon is!