Gazdaság 2021. május 13. 08:00

25 millió forint támogatás igényelhető kertészeti eszközök, gépek beszerzésére

25 millió forint támogatás igényelhető kertészeti eszközök, gépek beszerzésére
Július 7-étől lehet igényelni a Vidékfejlesztési Program keretében a támogatást kertészeti gépek, eszközök beszerzésére.

A felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be azok a mezőgazdasági termelők, akik igazolják, hogy:

– A támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkeznek adatokkal, az azt megelőző teljes lezárt üzleti évben – fiatal mezőgazdasági termelő esetében lezárt üzleti évben – legalább 6000 euró STÉ üzemmérettel rendelkeznek és üzemméretük legalább 50%-a kertészeti tevékenységből származik.

– A támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkezik adatokkal, az ezt megelőző teljes lezárt üzleti évben – fiatal mezőgazdasági termelő esetében lezárt üzleti évben – árbevételüknek legalább 50%-a.

A felhívás keretében az alábbi kertészeti tevékenység végzéséhez szükséges – építéssel nem járó kertészeti eszközök, gépek beszerzése támogatható önállóan:

– mezőgazdasági erőgéphez, traktorhoz kapcsolható munkagépek,

– önjáró és vontatott betakarítógépek,

– szedő platform, szüretelő-szedő gép, szedőputtony,

– talajművelő gépek,

– egyes kertészeti tevékenység végzéséhez szükséges, egyéb gépek, eszközök beszerzése,

– maximum 1 db, legfeljebb 83 kW motorteljesítményű traktor legfeljebb 10 millió Ft értékben.

Az igényelhető, vissza nem térítendő támogatás összege – egyéni és kollektív projekt esetén is – maximum 25 millió forint. A támogatás maximális mértéke a közép-magyarországi régióban az összes elszámolható költség 40%-aa nem közép-magyarországi régióban az összes elszámolható költség 50%-a.


A támogatási kérelmek benyújtására július 7-étől van lehetőség.


Kérdés esetén, valamint, ha szeretne még több információhoz jutni, keresse a Kiskunok Vidékéért Egyesületet a 06-76/383-186-os telefonszámon, vagy érdeklődjön e-mailben az [email protected] címen, vagy személyesen a Korona utca 4., 1/3-as szám alatt.

Kisházi Judit
Kiskunok Vidékéért Egyesület
 

Kövessen minket a Facebookon is!