Helyi hírek 2021. május 15. 16:00

Sárkányok a levegőben

Sárkányok a levegőben
Bajáki Imre tavaly nyáron fedezte fel ismét gyermekkora régi játékának, a papírsárkány készítésnek és eregetésnek az örömét, amikor újra gyakorolni kezdte ezt az olcsó, kreatív és környezetkímélő hobbit. Célja az volt, hogy ezt a szinte teljesen feledésbe merült tevékenységet a mai gyerekek is felfedezhessék.

Az alpári vasút és a Petőfi-lakótelep között fekvő füves területen kezdett el sárkányozni, amihez lassanként másik, majd mind újabbak is csatlakoznak. Így kapta ez a terület a Sárkányok Földje nevet. Szívesen látnak itt minden érdeklődőt, és aki igényt tart rá, annak örömmel el is mondják, hogyan kell a sárkányt elkészíteni. Mert – ők így vallják – bár venni is lehet csomagküldőn keresztül, de az igazi az, amit az ember magának csinál.



E kellemes szabadidős program hívei szerint ugyanis igazi kihívás egy szép és jó sárkányt megcsinálni, és jó szélben magasra felengedni. A Facebookon is létrehoztak egy csoportot
Sárkányok Földjén névvel, ahová várják a csatlakozókat, és az érdeklődők további fotókat, videókat is találnak.



Bajáki Imre arra törekszik, hogy minden sárkánya egyben egy kis műalkotás is legyen. A mellékelt képeken Fekete Piroska és Mozaik nevű sárkányaival látható a terepen. A levegőben a Jin-Jang, illetve a Hópihe nevű sárkányai láthatók.

 

Kövessen minket a Facebookon is!