Helyi hírek 2021. május 16. 08:00

Gyermekei és férje halála után is maradt még hite

Gyermekei és férje halála után is maradt még hite
Az Izsákon élő Kiss Éva élete pont úgy indult, mint bárki másé, de a sors közbeszólt. Sorra vesztette el családtagjait és közben kapott egy agyvérzést. Bénulása és férje halála miatt már nem tud úgy dolgozni a közös vállalkozásukban, ahogy eddig, így most nagyon nagy segítségre van szüksége.

Borítókép: Banczik Róbert

A
hiros.hu cikkéből kiderül, hogy a közös szakma, a kárpitozás hozta össze Kiss Évát és férjét, Sándort. Éva és Sándor élete ugyanúgy kezdődött, mint bárki másé. Kezdetben Éva édesanyja házában éltek, később azonban közös vállalkozást terveztek, és közben megszületett 1999 novemberében első gyermekük, Dusán. A kisfiú azonban négyévesen 2004 augusztusában életét vesztette egy autóbalesetben.

Éva és Sándor a szörnyű tragédia után sem adta fel. Azért, hogy megteremtsenek egy közös kárpitos műhelyt és egy nagyobb családi fészket, svájci frank alapú hitelt vettek fel egy izsáki ingatlanra. Megszületett két kislányuk, Odett 2005-ben, Iringó pedig 2007-ben. Így már teljes volt a boldogság, család, ház, gyerekek és a vállalkozás. Ezt a boldog és tökéletesnek látszó időszakot azonban rövidesen, újabb tragédia követte. 2009 májusában ugyanis Odett, rákos betegsége miatt mindössze három és fél évesen követte bátyját a mennyországba.

 

Fotó: Banczik Róbert

A kislány betegsége idején Éva és férje nem fogadták el, hogy gyűjtsenek nekik, úgy gondolták, hogy az ő feladatuk ezt megoldani. Így újabb hitelt vettek fel, majd rövidesen bekövetkezett a már jól ismert svájci frank bukás.

A sok megpróbáltatás közepette Éva agyvérzést kapott, újra tanult mindent, amit csak lehetett, férje pedig mindvégig hitt a felépülésében, támogatta, ahogy csak tudta.

A bénulás ugyan nem múlt el maradványok nélkül, de Éva megtanult így is élni. A jövőkép reménye már a kórházi ágyon fekve felvillant benne, hiszen világ életében az alkotás volt a lételeme, így tudta, hogy nem adhatja fel azt, amit addig csinált. Ezért döntötte el, hogy elindít egy webáruházat, hiszen a rendezvényeken, kézműves vásárokon már nem tudott megjelenni, ugyanis agyvérzése óta nem vezet. Éva elfogadta sorsát és kihozta a legjobbat az akkori helyzetéből, amit csak lehetett. Újra boldogok lehettek.

 

Fotó: Banczik Róbert

2021 első napjaiban azonban újabb tragédia érte a családot, férje édesanyja eltávozott közülük. Ismét összetörtek. Január 21-én eltemették az édesanyát, majd Éva férje, Sándor a temetés másnapján összeesett, és a karjaik közt meghalt tüdőembóliában.

Éva 13 éves kislánya túl hamar tapasztalta meg milyen a felnőttlét. Ő a mindennapjait nem a szokásos tinédzser dolgokkal tölti, hanem édesanyját figyeli és ápolja, végzi a ház körüli teendőket. Most egy magaságyásos kert kialakításán dolgoznak, rájöttek ugyanis, hogy az egészségük mindennél fontosabb, így szeretnének saját gyümölcsöt és zöldséget termeszteni. Kaptak már tárgyi segítséget, raklapot, téglát, földet, most azonban fizikai segítségre lenne szükségük, hogy mindez meg is valósuljon.


Fotó: Banczik Róbert

Éváéknál a legnagyobb problémát a hatalmasra nőtt svájci frank jellegű lakáshitel törlesztése okozza. Bénulása óta a bal kezén csak két ujjába tért vissza az élet, ami miatt nem tud úgy és annyit dolgozni, amennyit kellene, hogy mindent ki tudjanak fizetni.

Aki szeretné támogatni Évát és Iringót ide utalhatja el azt az összeget, amit gondol, amennyit megtehet. Az utalás során a Kiss Éva nevet kell feltüntetni, és a közleménybe az ADOMÁNY szót kell beírni.

10300002-10373377-49010016
Swift kód: MKKBHUHB
IBAN: HU9310300002-10373377-49010016
 

Kövessen minket a Facebookon is!