Helyi hírek 2021. május 16. 16:30

Platános eredmények a Robotikában

Platános eredmények a Robotikában
Az Egri Balassi Bálint Általános Iskola által meghirdetett ingyenes, online logikai vetélkedőn, az Országos Méh-Ész Logikai Versenyen vettek részt a Platán iskola Robotika szakkörösei, összesen 9 tanuló. A diákok egyéniben, öt forduló feladatait megoldva mérhették össze tudásukat, több mint 1400 diákkal.

Az országos Méh-Ész versenyt lassan nemzetközinek is nevezhetnék, mivel évről-évre egyre több külföldi résztvevője van. A III. helyet szerezték meg Bartelmess Emma és Galló-Szabó Milán 4.b osztályos tanulók, csupán 1 ponttal maradt le tőlük Buchholcz-Kis Csenge 4.a osztályos tanuló, aki ezzel IV. helyezett lett. Felkészítő pedagógusuk: Kis Melinda.



A gyerekek egy szuper érdekes küldetésben vettek részt: Zizi méhecske barátja, Scottie kényszerleszállást hajtott végre. A versenyzők feladata, hogy segítsenek Zizinek Scottie megmentésében. A kerettörténet címe: Scottie színre lép.



A feladatok a Bee-Bot elnevezésű padlórobothoz kapcsolódtak, így azok működésének ismerete szükséges volt az egyes feladványok helyes megoldásához. Az idei tanévben a Micro:bit botorkálás program keretében a Platán Iskoláért Alapítvány 30 Micro:bit készletet nyert, emellé 200 ezer forint értékben saját robotokat vásárolt. Az ELTE által kidolgozott szakköri anyagokat használták az iskola pedagógusai a robotika népszerűsítésére – tájékoztatta lapunkat Szunyi Anikó tanárnő.
 

Kövessen minket a Facebookon is!