Sport 2021. május 16. 17:00

Magyar bajnoki cím és remek helyezések az egri birkózóbajnokságon

Magyar bajnoki cím és remek helyezések az egri birkózóbajnokságon
Félegyházi birkózó léphetett a bajnoki dobogó tetejére, valamint remek helyezések születtek a május 15-én, szombaton Egerben rendezett diák fiú kötöttfogású és lány magyar bajnokságon.


Magyar bajnoki címet szerzett Egerben Bárány-Almási Tamás, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE sportolója a kötöttfogásúak között a 69 kg-os súlycsoportban. Az erős mezőnyben Tamás néha könnyedén, néha rendkívüli kemény csatákban, de kiváló formában küzdötte végig a napot. Először szigetvári, majd szigetszentmiklósi ellenfelet győzött le. A döntőbe jutását ferencvárosi ellenfele sem tudta megakadályozni, ahol pesterzsébeti birkózó várt rá, de Tomi 10:1 arányban jobbnak bizonyult nála is. Az ifjú tehetség már egészen fiatalon megismerkedett a birkózószőnyeggel, mert már a nagyapja és az édesapja – aki elismert versenybíró  is ezt a sportot űzte fiatalon. A szülők, bár Pálmonostorán élnek, naponta hordják mindhárom gyermeküket edzésekre és ez most meg is hozta a gyümölcsét.
 


A másik gyümölcs leányuk, Bárány-Almási Biankának köszönhető, aki érmet, méghozzá ezüstöt nyert a diáklányok 62 kg-os mezőnyében.
 


További két ifjú hölgy is szerzett még bronzérmet, méghozzá ugyanabban, a 46 kg-os súlycsoportban. Bene Ivett és Hideg Zita jó barátokként állnak a bajnoki dobogó harmadik fokán.
 






Sikerült még egy bronzérmet szerezni, amely Csillag Zalán nyakába került. Nagyon nehéz dolga volt, de fantasztikus küzdenitzdásának köszönhetően egy vereség mellett négy győzelem után állhatott dobogóra a 35 kg-os súlycsoportban.

Pontszerző helyezést szerzett Szécsényi Kornél, Ő ötödik lett a 76 kg-osok között.

Edzők: Ván Jenő, Szabó József, Kelemen András és Polyák Dániel.
 

Kövessen minket a Facebookon is!