Helyi hírek 2021. május 18. 08:00

Nekrológ dr. Kardos András emlékére

Nekrológ dr. Kardos András emlékére
Égnek a gyertyák, az élők búcsúznak a távozótól, elment dr. Kardos András, aki 73 évet élt közöttünk, és most már csak szívünkben, emlékeink között van velünk.

Kiskunfélegyháza szülötte volt, élete munkásságát városának szentelte. Koránál fogva pályája rendszereken átívelt, de számára az első mindig a város boldogulása volt. Ő volt a város utolsó tanácselnöke, ezt a feladatot közmegelégedésre látta el, amit bizonyít az a tény, hogy 1990-ben az önkormányzati választások során a megalakuló testület alpolgármesterévé választotta. Ehhez a megalakult pártok konszenzusára nagy szükség volt, hiszen az akkor 24 fős testületben többségi szavazás alapján történt a választás. 16 évig volt önkormányzati képviselő, amíg vállalta ezt a feladatot körzetében, élvezte a szavazók bizalmát.

András szakterületén kívül művelt, tájékozott közösségi ember volt, elismerték, szerették képviselőtársai. Jó humora, konszenzusteremtő képessége révén mindig hasznos, elismert tagja volt a mindenkori testületnek. Soha nem volt szélsőséges, vagy megosztó személyiség, ugyanakkor szava, megszólalásai nagyobb hatást értek el, mint a hangoskodóké, csak akkor beszélt, ha volt mondanivalója.

Városunkban, ahogy az országban a választások négyévenként befolyásolják a város vezetését, de számára a város érdeke volt az elsődleges.

Néhány éve betegeskedett, de halálhíre mégis megdöbbentett bennünket, olyan ember távozott személyében, aki után űr maradt, csend és a fájdalom járja át az élők lelkét.

Temetése május 21-én, pénteken 13 órakor lesz a Felsőtemetőben, Csányi József polgármester által adományozott díszsírhelyen.

Elkísérünk az utolsó úton, lelkünkben őrizzük emléked.

Tisztelettel, egykori képviselőtársad: Fliszár Károly

 

Kövessen minket a Facebookon is!