Kultúra 2021. május 24. 12:00

Könyvtársarok – Gyermeknapra gyerekkönyvet!

Könyvtársarok – Gyermeknapra gyerekkönyvet!
Hazánkban 1954-től május utolsó vasárnapja a gyermekeké. Ez a nap kitűnő alkalom arra, hogy még jobban feléjük fordítsuk figyelmünket, és ne feledkezzünk meg a családi kapcsolatok fontosságáról sem. Gyermeknap alkalmából a Petőfi Sándor Városi Könyvtár GyermekBirodalmának legújabb könyveiből ajánlunk olvasnivalót.



Az Álmodik az állatkert főszereplője Menta Márton, a sündisznó, aki lefekvéshez készülődik, kényelmesen bevackolja magát az ágyába, ám ekkor valami különös zajt hall. Ásítozva kibotorkál a szobájából, és hirtelen rengeteg munka szakad a nyakába, mert segítenie kell az állatoknak abban, hogy álomra hajtsák fejüket.



Nadin és a varázstégely címmel jelent meg A virágtündérek titkai című sorozat újabb kötete. A meseregény egyedülálló, ugyanis a gyerekek nemcsak szívmelengető tündéres történetekkel ismerkedhetnek meg, hanem a gyógynövények csodálatos, jótékony hatásaival is. Az orbáncfű és a bíbor kasvirág után a fekete nadálytő mutatkozik be.



Az Egy indián, mint te meg én című könyv főhőse egy különös fiú, Boaz, aki nagyon szeret olvasni, főleg az indiánokról. Az osztályban egyedül érzi magát, mert nincsenek barátai, míg meg nem érkezik a gyönyörű, hosszú, fekete hajú Aisha, aki igazi indián. 7–12 éves korúaknak szól az izgalmas, lendületes, humoros és végtelenül megható történet.

A GyermekBirodalom május 4-étől megújult környezetben várja a kicsiket és a nagyobbakat a jelenlegi szabályozások szerint védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt társaságában.
 

Kövessen minket a Facebookon is!