Sport 2021. május 18. 17:00

Mozgalmas tavasz a Koppányoknál

Képgaléria
Mozgalmas tavasz a Koppányoknál
Május 15-én Kiskundorozsmára utaztak a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület tagjai a Dorozsmai Íjászok Baráti Köre SE által szervezett történelmi íjászversenyre. Az esemény a DAR Történelmi Versenysorozat első állomása volt.

A vonatkozó szabályok a MISZ Történelmi versenyszabályzata és a DAR-sorozat még formálódó versenyszabályzata volt. A megmérettetésre kihirdetett eredeti helyszínen járványügyi okokból nem lehetett a sporttársaknak a rendezvényt lebonyolítani, azonban ők rugalmasan reagálva, átszervezték a programot a saját íjászpályájukra, a Szeged-Kiskundorozsmai Vásártér sorra.

A résztvevő Koppány íjászok elmondása alapján a szervezők a lehetőségekhez képest a legjobban kihasználták a terep adottságait, jól szervezetten, vidám hangulatban, szép időben telt a nap. A kihelyezett célokat a MISZ szabályzat határértékei szerinti legnagyobb távra helyezték ki, ez kihívást jelentett a résztvevőknek mind a 24 felállított célon.

A következő eredmények születtek:

Vadászreflex íjjal: gyermek kategóriában Zoboki Csenge 1. helyezett, Tamáskovics Gyula senior kategóriában 3. helyezést ért el.

Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária senior nők között 3. lett és meglepetésként elnyerte a „legéretteb hölgy íjász” felíratú íjásznőt ábrázoló szobrocskát is. Ugyanezen kategóriában Kövecses Zsuzsanna a hetedik helyen zárta a küzdelmet. Szólya Imre a felnőtt férfiak között a legnépesebb kategóriában gyönyörű teljesítménnyel az 5. helyet szerezte meg.

Ugyanezen a napon Szeibert Imre Foktőre látogatott az Éjsólyom Íjász Egyesület 3 D versenyére. Gyönyörű környezetben 28 célon 1+1 lövéssel zajlott a verseny. Imre kiválóan állta a sarat és szép teljesítményének köszönhetően, a dobogó második fokára álhatott.

A Koppányok Pünkösd hétvégéjén sem fognak unatkozni, mindhárom nap versenyre készülnek, azonkívül elkezdték a felkészülést a nyári helyi rendezvényekre is.

Kis Mónika
Koppány íjász

 

Kövessen minket a Facebookon is!