Helyi hírek 2021. május 23. 10:00 Forrás: Sarlós Boldogasszony Főplébánia

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hírei

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hírei
Pünkösdvasárnap – 2021. május 23.

1. Hétfőn a Boldogságos Szűz Máriának, az egyház anyjának emléknapja, szerdán Néri Szent Fülöp áldozópap emléknapja, csütörtökön a mi Urunk Jézus Krisztus, az Örök Főpap ünnepe, szombaton pedig Szent VI. Pál pápa emléknapja lesz.

2. Holnap, Pünkösdhétfőn reggel ½ 7-kor és 8 órakor lesz szentmise a templomban.

3. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. Szeretettel várják az érdeklődőket.

4. Májusban hétköznapokon este 6 órakor elimádkozzák a lorettói litániát a templomban. Szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt ½ 6-kor tartják meg a litániát. Vegyünk részt minél többen ezeken az ájtatosságokon, hogy közösen kérjük mennyei édesanyánk pártfogását és közbenjárását egyházunkért, családjainkért és önmagunkért is.

5. Jövő hétvégétől kezdve a szombat esti és a vasárnapi szentmiséket már a templomban tartják. Szeretettel kérik, hogy aki esetleg még nem oltatta be magát a COVID-vírus ellen, az mindannyiunk védelme érdekében minél hamarább tegye meg.

6. A héten megkezdik a bérmálási felkészítést, ami a járvány miatt ebben a tanévben eddig elmaradt. Szeretettel hívnak minden 8. osztályos és középiskolás ifjút, aki még nem volt bérmálkozó, csütörtökön vagy pénteken este ½ 7-től ½ 9-ig a plébániára. A bérmálás előreláthatólag októberben lesz. Természetesen szeretettel várják azokat a fiatalokat is, akik már voltak bérmálkozók. Nekik külön csoportot indítanak mindkét estén.

7. Május 29-én, szombaton az esti szentmise a Szent Mónika Közösség szándékára lesz bemutatva, a jövő vasárnap esti szentmisét pedig a Szent József Kör szándékára mondják. Hétfőhöz egy hétre, május 31-én, a litánia után ½ 7-kor lesz a Szent József Kör gyűlése a plébánián. A hosszú szünet után szeretettel várják az édesapákat és a leendő édesapákat is!

8. Május 30-án, jövő vasárnap, Szentháromság vasárnapján lesz a Kalmár-kápolna búcsúja. Szeretettel hívnak mindenkit délután 4 órakor a búcsúi szentmisére.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!
 

Kövessen minket a Facebookon is!