Kultúra 2021. május 26. 17:00

Budapesten koncertezik Hans Zimmer

Budapesten koncertezik Hans Zimmer
Budapest is bekerült Hans Zimmer európai turnéjának helyszínei közé – jelentette be a Semmel Concerts és RCI Global. Az Oscar-, Grammy-, és Golden Globe-díjas zeneszerző 2022. március 3-án, csütörtökön ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. A "Hans Zimmer Live – Europe Tour" koncertshow alatt zenekar és kórus is csatlakozik hozzá, így egyedülálló hangzásvilággal szólaltatják meg a rajongók kedvenc filmslágereit és a zeneszerző újabb kompozícióit is.A koronavírus előtti világkörüli turnéján több mint 1 millió rajongót vonzott be az arénákba, stadionokba és szabadtéri helyszínekre a “Hans Zimmer Live” turné. A pandémia miatti kényszerszünet után bejelentették: 2022 februárjában egy európai túrné keretében tér vissza a színpadra az Oscar-, Grammy-, és Golden Globe-díjas zeneszerző.Jó hír, hogy magyarok is személyesen láthatják Hollywood legkeresettebb filmzeneszerzőjének koncertshowját. Új műsorában nemcsak a rajongók kedvenc filmjeinek slágerdalait elevenítik fel, hanem újabb kompozíciók kerülnek terítékre, ezenfelül, Zimmer ritkán játszott darabokat is előad.

A szervezők azt ígérik, 2022-ben a közönség egy  kimondottan pazar előadás-sorozatra számíthat.  Zimmer előző műsora, a “Hans Zimmer Live”, amely 2014-2019 között zajlott, úgy a közönséget, mint a kritikusokat, egyaránt meglepte. A filmzenei maestro helyett Zimmer zenész és műsorvezető szerepében lépett színpadra, egy orkesztra zenekar és kórus társaságában, nyújtva ezáltal a közönség számára a hőn áhított filmzenékbe való teljes belemerülést.Hans Zimmer, a zeneszerző

Hans Zimmer korunk legismertebb és legbefolyásosabb filmzenéinek az alkotója. A zeneszerző – aki 2018-ban, pályája 11. Oscar jelölését kapta Christofer Nolan kasszasikerének, a Dunkirk-nek a filmezenéjéért – újrafogalmazva a filmzene élő előadásmódját.

Hans Zimmer több mint 200 zenei projekt alkotója, amely összesen, több mint 28 millió dollárt hozott a mozipénztárakba a világ különböző részein. Zimmert eddig Oscar-díjjal, két Golden Globes-al, három Grammy-vel, Amerikai Zenei-díjjal, és Tony-díjjal tüntették ki. Az utóbbi években, Zimmer munkájának a fénypontjai a következők: Widows (Özvegyek), amely ismét összehozta a zeneszerzőt Steve McQueen filmrendezővel, akivel korábban már dolgoztak együtt, a kritikusok által is nagyra tartott, a 12 év rabszolgaság című filmen; a Szárnyas Fejvadász 2049 filmezéje, amelyet Benjamin Wallfisch-el közösen szerzett és Grammy, BAFTA és Critics’ Choice jelöléseket kapott, illetve Christofer Nolan, Dunkirk című filmzenéjét is Zimmer szerezte, amelyet Oscar-díjra, Grammy-díjra¸Golden Globe-díjra, BAFTA-díjra, és Critics’ Choice-díjra jelöltek.Zimmer további figyelemre méltó eredményei közé tartozik a Gladiátor, az Őrület határán, Lesz még így se, az Esőember, a Sötét Lovag-trilógia, az Inception, a Thelma és Louise, a Black Hawk Down és az Utolsó szamuráj. Legfrissebb munkájáért, az Oroszlánkirály előszereplős remake-jéért, Zimmer Grammy jelölést kapott a legjobb vizuális média filmzenéjért. A 2019. július 19-én, Disney által kiadott film 1,7 milliárd dollár feletti bevételt hozott.Jövőbeli tervei között szerepel a Warner Bros. kiadásában: a Wonder Women 1984 illetve a Dune, az MGM kiadásában, a legújabb James Bond film: Nincs idő meghalni, illetve a Paramount kiadásában, A Spongyabob film: Sponge ont he Run és Top Gun:Maverick.

Jegyek elővételben kaphatók: 

https://www.eventim.hu/hu/jegyek/hans-zimmer-live-europe-tour-2022-budapest-papp-laszlo-sportarena-563585/event.html
 

Kövessen minket a Facebookon is!