Sport 2021. május 26. 17:30

Rendhagyó Koppány-beszámoló avagy mesék Fehérhajú tollából

Képgaléria
Rendhagyó Koppány-beszámoló avagy mesék Fehérhajú tollából
Egyes felnőttek inkább gyermekre hasonlítanak, ők az igazi emberi lények – mondta a lakota indián. Azt mondják, az a boldog felnőtt, aki felnőtt létére is olyan szeretettel és szenvedéllyel tud játszani, mint egy gyermek. Az pedig kivételes nagy adomány, ha a versenyt is játékként és boldogsággal éli meg az ember.

Egyesületi vezetőkként örömmel halljuk-olvassuk a Koppányok legaktívabb versenyzőjének, Bicskeiné Csányi Máriának szervező szavait, és verseny beszámolóit.

„Sziasztok Koppányok!

Jön a háromnapos ünnep. Van-e olyan, aki rajtam kívül, íjászversenyeken fog kikapcsolódni? Kocsimban van még bőven hely. Én a következő helyszínekre neveztem:

Május 22.: Sándorfalva, Sólyompróba IV. forduló, május 23.: DAR II. forduló, Kiskunhalas, május 24.: Tiszaföldvár, "Pünkösd 2021" elnevezésű örömíjászat.”

Marika meg is szervezte a maratoni versenyhétvégét és utána minden nap tudósított.

Május 22.

„ A Sólyompróba IV. fordulójára Csengével mentem el, amit Sándorfalván, az Akácos Birtokon rendeztek meg. Napsütéses időben kezdtük a versenyt, s kissé csepergős időben lőttünk végig a pályát. 24 db 2/D, 3/D, lőlapok és ügyességi célok vártak ránk. Többségük könnyen lőhető távolságra lett kihelyezve, azonban sok esetben hátrafelé vagy térdelve kellett célozni. Megnehezítette az íjász célzását, a sok belógó faág is. A mai napon Bicskeiné Csányi Mária 434 pontot lőtt, ezzel az eredménnyel a senior hölgyek között az első helyen végzett modern pusztai íjával. Zoboki Csenge 492 pontot lőtt, s gyermek kategóriában a második helyen végzett vadász íjával. Ez a verseny egyben a Sólyompróba versenysorozat záró állomása is volt. Összesített pontszám alapján azok kaptak oklevelet, illetve az első három helyezett érmet is, ha meglőtte a MISZ által szabályozott minősítési szintek közül legalább a III-as szintet. Hárman is kaptunk oklevelet és érmet. Zoboki Csenge második, Bicskeiné Csányi Mária harmadik, Balanyi Sándor harmadik helyezés ért el.”

Május 23.

„Ma három Koppány indult útnak Kiskunhalasra a DAR II. fordulójára. Név szerint Zoboki Csenge, Tamáskovics Gyula és jómagam, Bicskeiné Csányi Mária. Esőben indultunk, esőben érkeztünk és láss csodát, napsütésben versenyeztünk. A mai napot is a tegnapihoz hasonlóan 100 %-ban teljesítettük, hiszen mind a hárman dobogósak lettünk. Zoboki Csenge kadet lány kategóriában, 442 lőtt ponttal és vadászíjjal első lett, Bicskeiné Csányi Mária 353 lőtt ponttal senior kategóriában, modern pusztai íjjal első lett, és Tamáskovics Gyula 431 lőtt ponttal, senior korosztályban vadász íjjal harmadik lett. 24 célból több mint a fele lőlapos megoldás volt, 1 ügyességi feladattal, 1 gyorslövészettel, valamint 2/D-s és 3/D-s állatokkal. A terep adta adottságokat kihasználták a szervezők, mert lőttünk felfele is, lefele is és jó messzire is!”

Május 24.

„Ma a Tiszaföldvári örömíjászatra 128 íjász látogatott el. A Koppányokat Szeibert Imre és én, Bicskeiné Csányi Mária képviseltem. Szeibert Imre 547 pontot lőtt pusztai íjjal a felnőtt férfi korosztályban. Én 496 pontot lőttem a 60+ veterán korosztályban, ahol egyedül versenyeztem, így a biztos első helyet hoztam el. Lelkemet simogatja az a tény, hogy jobb eredményt értem el, mint a senior kategória első helyezettje. Közeli célokra lőttünk, de tele volt sok vidámsággal, sok kis apró ötlettel. Az idő kegyes volt hozzánk, mert a verseny alatt nem esett.”

A fenti beszámolók alapján igazán mozgalmasan telt a pünkösdi hétvége. Azonban nem lesz hiány programban a következő hétvégéken sem, hiszen május 29-én, Érden kvalifikációs verseny, folytatódik a DAR sorozat június 5-én, Újszentivánon, azt követő hétvégén ismét kvalifikációs verseny lesz Kisnánán, amely kvalifikációk az országos bajnokságon való részvétel feltétele. A MISZ versenyszabályzata alapján kettő kvalifikációs versenyen kell szintet lőni az OB-n való részvételhez.

Bicskeiné Csányi Mária beszámolói alapján írta: Kis Mónika

 

Kövessen minket a Facebookon is!