Kultúra 2021. június 2. 12:00

Könyvtársarok – Júniusban folytatódnak a népszerű előadássorozatok

Könyvtársarok – Júniusban folytatódnak a népszerű előadássorozatok
Júniusban minden héten ismeretterjesztő előadással várja az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtár.



Június 8-án, kedden 17 órakor – 2019 után – újra ellátogat a könyvtárba Lénárt Gitta nyersétel-szakértő, táplálkozási tanácsadó, aki gyermekei születése után kezdte el kutatni, hogyan élhetne egészségesebben. Végül arra jutott, hogy a zöldségek, gyümölcsök, olajos magvak minden feldolgozás nélküli fogyasztása lehet a kulcs egy teljesebb élethez.




Június 10-én, csütörtökön 17 órakor a földrajzi szabadegyetem sorozat előadója Gruber László, aki világutazó, számos tankönyv írója, nemzetközi földrajzverseny szervezője, de mindenekelőtt földrajz–történelem szakos középiskolai tanár. Képes vetített előadásával Itáliába utazunk egy vulkántúrára, ellátogatunk a pipáló Vezúvhoz, az Etnához és az állandóan aktív Strombolihoz.




Június 17-én, csütörtökön 17 órakor a zöld könyvtári esték előadássorozat vendége Sipos József agrármérnök, növényorvos, méhész, aki 2019-ben megnyerte az Év Agrárembere verseny díját növényvédelem kategóriában és övé lett a közönségdíj is. Hivatásának tekinti, hogy segítse az embereket azzal, hogy friss, ellenőrzött, vegyszermaradék-mentes élelmiszerek és alapanyagok kerüljenek az asztalra. Előadásának címe: Kertjeink titkai az egészségesebb életért.

Minden programot a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogat. Az előadásokon védettségi igazolvány felmutatásával vehetnek részt és javasolják a maszk viselését. 
 

Kövessen minket a Facebookon is!