Program 2021. június 4. 10:00

Az időutazóktól a trükkös békákig

Az időutazóktól a trükkös békákig
Sok év után újra megszervezi a Kiskun Múzeum a „Legyél Te is időutazó!” – Bentlakásos honismereti tábort 9-12 éves gyerekeknek július 5. és 9. között. A tábor helyszíne a Borsihalmi Művésztelep és a Kiskun Múzeum.


Fotó: archív

A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott esemény napi programjai között vannak többek között várostörténeti tematikus délelőttök hozzá kapcsolódó tárgyalkotásokkal, szabadidős tevékenységek helyi mesterekkel, egyesületekkel, társasjáték délután, esti tábortűz.
Jelentkezni lehet Samu Csilla múzeumpedagógusnál, a 76/461-468-as és a 30/431-8396-os telefonszámon, június 15-éig.



Idén is lesz Trükkös Békák tábor a Batthyány Lajos Általános Iskolában 6-14 éves gyermekek részére. Az idei tábor során segítséget szeretnének nyújtani kicsiknek és nagyoknak az elmúlt esztendő ijesztő, izgalmas, változásokkal teli eseményeit feldolgozni. A tábor június 16. és 18 között várja a gyerekeket. Lesznek Trükkös Békák foglalkozások, finommotorikát segítő mozgások, önismeretet fejlesztő játékok, kreativitást segítő gyakorlatok, stressz- és feszültségoldó feladatok, szabadtéri mozgások, összpontosítás gyakorlása, kitartás edzése, munkatempó tartása, kézműveskedés, csillámtetoválás, arcfestés, közös relaxáció. A tábor szervezői különös hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyermekek az elmúlt hónapok váratlan eseményeit, a feszültségeket kidolgozzák magukból, hogy jó és kellemes élményekkel cseréljék fel az adott esetben stresszes hétköznapokon megélteket.

Bővebb információ kérhető Seres Heléntől a 06-30/515-8198-as telefonszámon.



Ahogyan évek óta, a Móra Ferenc Művelődési Központ idén is szervez gyermek kézműves táborokat. 2021-ben, 4 turnusban várják a 6-12 éves gyermekeket június 21. és július 16. között, hétköznapokon. A járványügyi szabályok betartása mellett a maximum turnuslétszám 12 fő. További részletes információ és jelentkezés a 76/466-843-as telefonszámon lehetséges, Fekete Krisztiánnál. A tábor részvételéhez szükséges dokumentumok letölthetők a
www.mfmk.hu/dokumentumok oldalról.
 

Kövessen minket a Facebookon is!