Sport 2014. október 13. 14:30

Rangadót bukott el a kézilabdacsapat

Képgaléria
Nem várt arányú vereséget szenvedett hazai pályán az NBII-es kézilabda bajnokságban a Kiskunfélegyházi HTK. A 4. forduló slágermérkőzésén a 3. helyen álló félegyháziak a hibátlan mérleggel rendelkező Mezőtúri AFC-től kaptak ki 23-33-ra.

Előzetesen izgalmas mérkőzést ígért a második és a harmadik helyezett összecsapása az NBII Dél-keleti csoportjában. A találkozó előtt a félegyháziak mindössze egy pontot veszítettek, míg a mezőtúriak mindhárom mérkőzésüket megnyerték.

 

Az összecsapást a vendégek kezdték jobban, bő tíz perc alatt egy-két gólos előnyre tettek szert. (5-7)

A mezőtúriak szervezetten védekeztek, míg a KHTK játékosai többször is ziccerben rontottak.

Az 1. félidő közepén kiegyenlítetté vált az állás, többször is előnybe kerülhetett volna a KHTK, de a helyzeteiket elpuskázták. (11-11)

A szünet előtti utolsó percekből végül a vendégek kerültek ki győztesen. Az utolsó pillanatban kettőre növelték az előnyüket. (12-14)

 

A fordulás után továbbra is a helyzetkihasználással adódtak gondjai a félegyházi csapatnak. A vendégek kapusa több büntetőt is kivédett ekkor.

A mezőtúriak a hazai gólcsendet kihasználva fokozatosan növelték előnyüket, amin még a félegyházi időkérés sem segített. (16-22)

Bő tíz perccel a vége előtt rövid ideig felcsillant a remény a pontszerzésre, de 20-24-es állás után a vendégek megrázták magukat és 8 gólosra növelték a különbséget. (20-28)

A hajrára a KHTK védekezése teljesen szétesett, így a mérkőzés súlyos vereségbe torkollott. (23-33)

 

NBII Dél-keleti csoport 4. ford.

Kiskunfélegyházi HTK- Mezőtúri AFC (12-14) 23-33

gólszerzők: Bessenyei Imre 6, Miksi István 3, Csőke Ákos 1, Savanya Zsolt 3, Ignácz Vilmos 3, Farkas Csomangó Attila 1, Fodor Tamás Szilveszer 4, Berta Róbert 2

Vezetőedző: Miksi István 

 

G. Z. 

Kövessen minket a Facebookon is!