Kultúra 2021. június 8. 08:00

Madarak fotókon és nemzetközi bélyegeken kiállítás a Hattyúházban

Madarak fotókon és nemzetközi bélyegeken kiállítás a Hattyúházban
Június 1-jén a Félegyházáról indultak előadás-sorozat keretében nyílt meg prof. dr. Tóth Csaba egyetemi tanár, urológus 17 tablóból álló fotókiállítása a városi könyvtár rendezvény- és kiállítótermében. A „Madarak fotókon és nemzetközi bélyegeken” címet viselő tárlatot a Félegyházáról elszármazott kiváló orvos a saját fotóiból és bélyeggyűjteményéből állította össze. Elmondása szerint egyedülálló ez az anyag, hiszen tudomása szerint nincs még egy kiállítás, amely párhuzamosan jelenítené meg ily módon a madarakat.



Professzor dr. Tóth Csaba fotótevékenységét jellemzi, hogy képei eddig öt albumban, több folyóiratban és naptárban jelentek meg. Mintegy 60 önálló kiállítása volt, a városi könyvtárban legutóbb 2010-ben.



Képei csoportos kiállításokon is több mint 30 városban szerepeltek, többek között Barcelonában, Madridban, Pozsonyban, Budapesten, Debrecenben. Fotótevékenységéért 2011-ben Holló László-díjjal tüntették ki.



A kiállítás június végéig tekinthető meg a Hattyúházban. A tárlatot védettségi kártya felmutatásával tekinthetik meg az érdeklődők. A könyvtárosok egyaránt várják a madárbarátokat, a fotózás szerelmeseit vagy akár osztályok, csoportok jelentkezését is.

 

Kövessen minket a Facebookon is!