Program 2021. június 10. 11:00

Pénteken Folytatódik a Béke-Tér-Zene programsorozat

Pénteken Folytatódik a Béke-Tér-Zene programsorozat
Június 11-én, pénteken folytatódik a Béke-Tér-Zene programsorozat a szökőkútnál. 19 órai kezdettel dr. Tóth Ákos tárogatójátékát élvezheti a közönség.

– Nagyon nagy élmény volt a tavalyi fellépés, ahol bebizonyosodott, hogy a víz közelsége akusztikai segítséget nyújt, hiszen nagyon szépen szólt a hangszer a Béke-téren – emlékezett vissza Ákos az egy évvel ezelőtti eseményre.

Hozzátette, hogy idén inkább klasszikus dallamokkal készül, aminek nagyon fontos miértje van. A most pénteken elhangzó műsor rövidebb változatával mutatkozik be július 7-11 között Vaján, a Tárogatós Világtalálkozón, ahol az a megtiszteltetés érte, hogy amatőr zenészként bemutatkozhat egy negyedórás műsor keretében.

A repertoár ennek megfelelően magyar dalokból áll. Rákóczi korabeli dallamok, Petőfi-művek, magyar nóták és népdalok alkotják. A zeneszámok között Ákos ismerteti majd néhány szóban a műveket, illetve személyes élményeit is megosztja a közönséggel. A műsor címét a dédnagyapja kedvenc nótája ihlette: Kicsi, fehér, meszelt szoba.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Z. A.

 

Kövessen minket a Facebookon is!