Sport 2014. október 13. 17:50

Jól céloztak a Kőrös gátjánál a Koppányok

Képgaléria
Jól céloztak a Kőrös gátjánál a Koppányok
A Békési Szabadidős Íjászok Társasága szervezésében 3D-s vadász, cserkelős versenyt tartottak október 11-én, a Kőrös gátjánál. A félegyházi Koppányok 4 fővel vettek részt a megmérettetésen. A Bányai Lili, Szeibert Nóra, Szeibert Imre és Dinnyés Gyula összetételű csapat most sem vallott szégyent, összesen négy dobogóst helyet szereztek.

 

 

 

A festői környezetben elhelyezett valósághű 3D állatalakok leküzdése nagy tudást igényelt. Fábi István főrendezőt dicséri a verseny magas színvonala, a célok rendkívül ötletes elhelyezése. A kétlövéses verseny szedte az áldozatokat is, mert a valós környezetben rejtőzködő célok helyenként 40-50 m-re is voltak. Kisebb nyuszik 15 m-es távolsága már szinte felüdítette a vadászszellemet.

 

26 cél leküzdése egész napos feladatot adott a résztvevőknek. A Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület tagjai nem vallottak szégyent és méltóan képviselték Kiskunfélegyháza város hírnevét, hiszen Szeibert Nóra ugyan nem talált kihívóra, de a ponteredményéhez hozzátartozik, hogy nemcsak a saját kategóriáját nyerte volna meg, hanem a felnőtt női kategóriában is kimagasló eredménnyel győzött volna.

 

Bányai Lili élete második versenyén vett rész Békésen. Az elméleti felkészítése meghozta a váratlan sikert, hiszen felnőtt nő kategóriában több tapasztalt hölgyet is maga mögé utasítva a harmadik helyet szerezte meg.

 

Felnőtt férfi kategóriában sűrű lett az élmezőny, így pár lövésnyi lemaradással Szeibert Imre hatodik lett.

 

Senior férfi kategóriában Dinnyés Gyula a legyőzhetetlen Árva Dénes mögött a második helyen végzett.

 

Az íjászpárbajba csak Dinnyés Gyula nevezett a Koppányok közül. Itt nem voltak korkategóriák, csak íjtípus kategóriák. Pusztai férfi kategóriában Dinnyés Gyula hetedmagával 26 pontazonossággal jutott be a döntőbe, ahol a legjobb eredménnyel, 24 ponttal győzött.

 

A Turul Koppány Íjászai HE következő nyílt versenye Kiskunfélegyházán október 26-án lesz a Hősök parkjában és a Fürdőszállóban lesz.

 

A következő időpont február 21. KÉSZ Sportaréna, ahol történelmi Országos Bajnokság kerül megrendezésre, szintén nyílt és ingyenes megtekintéssel.

Kövessen minket a Facebookon is!