Helyi hírek 2021. június 23. 12:00

Közösségi szolgálatra jelentkezhetnek a diákok június 28-án

Közösségi szolgálatra jelentkezhetnek a diákok június 28-án
2016 óta kell az érettségi előtt álló fiataloknak 50 órás közösségi szolgálatot teljesíteni. Ez, a törvény szövege szerint: szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független, egyéni vagy csoportos tevékenység és annak pedagógiai feldolgozása. Ennek értelmében csak a tanuló lakhelye környezetében vagy az oktatási intézmény környezetében szervezhető tevékenység a diákok számára.

Bajzák Andreától, a helyi közösségi szolgálat mentorától, az önkormányzat ifjúsági referensétől megtudtuk, hogy június 28-án, hétfőn 13 órakor a polgármesteri hivatalban szerveznek egy találkozót, a szolgálat előtt álló diákoknak és szüleiknek. Itt bővebb felvilágosítást kaphatnak az érintettek, de konkrét munkaterületek is pontosíthatók már ezen a napon. Elmondta, hogy a nyári rendezvényeken is szükségük van diákokra, akik nagy segítséget jelentettek már az elmúlt években is úgy, hogy közben rengeteg tapasztalásra tettek szert egy-egy fesztivál kapcsán.

Az 50 órás szolgálat teljesíthető egyben, néhány hét alatt, de elosztható több részletben is. Bízik benne, hogy a megjelölt időpontban minél több diáknak és szülőnek adhatnak részletes tájékoztatást a témában.

Z. A.
 

Kövessen minket a Facebookon is!