Helyi hírek 2014. október 14. 10:20 Forrás: baon.hu

Hét év után tért vissza a polgármester

Hét év után tért vissza a polgármester
A vasárnapi győzelem érdekessége, hogy a régi-új polgármester annak a Rádiné Gémes Ildikónak a helyét vette át, aki 2007-ben az időközi választásokat megnyerve Cseszkó László helyére került.









Hét éve ugyanis Cseszkó László egyéves polgármesterség után lemondott posztjáról. Mert mint mondta, az akkori képviselő-testület nem támogatta elképzeléseit. A helybeliek biztatására azonban idén újra megmérettette magát. Csendes kampányával független jelöltként meg is nyerte a vasárnapi polgármester-választást. Cseszkó László a szavazatok 61,3 százalékát szerezte meg a községben legyőzve a korábbi településvezetőt Rádiné Gémes Ildikót, akinek mindössze a szavazatok 8,86 százalékát sikerült begyűjtenie. Czombos Zoltán, a FIDESZ-KDNP-Nemezeti Fórum jelöltje második helyen végzett a szavazatok 29,84 százalékával.

Cseszkó László elmondta: legfontosabb feladatának a folyamatban lévő beruházások befejezését tartja. Mivel a település belvízveszélyes, programjának kiemelt része a vízelvezető árkok és a csatornarendszer rendezése, és egy víztározó kialakítása. Fontosnak tartja a falu lakosságának megőrzését, a pálmonsotori fiatalok helyi boldogulásának elősegítését, az elszármazottak, valamint a fiatal, városi értelmiség községükbe csábítását. Ezzel is biztosítva a helyi iskola létszámának megőrzését.
 

Kövessen minket a Facebookon is!