Helyi hírek 2021. június 24. 12:00

Búcsúzunk Pap István volt képviselőtársunktól

Búcsúzunk Pap István volt képviselőtársunktól
Egy újabb szomorú búcsúhoz érkeztünk. Egykori képviselőtársam Pap István távozott közülünk 2021. június 22-én, életének 82. évében.

Egy ember életét nem lehet pár gondolattal, néhány sorral összefoglalni. Annyi tartalmas évet, elért eredményt, örömöt és bánatot, ami egy emberöltőt végig kísér, nem lehet röviden papírra vetni. Most nem is ez a cél, hanem emléket állítani egy tevékeny, segítőkész, családcentrikus ember életének.

Pap István képviselőtársammal 1990-től 20 éven keresztül dolgozhattam együtt Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületében, egészen 2010-ig.

Becsületes, a maga nemes egyszerűségével szókimondó, az általa képviselt érdekekért, értékekért maximálisan kiálló embernek ismertem meg.

Egyszerű, rendkívül családcentrikus életet élt. Nagy szeretettel, tisztességre, becsületre, helytállásra nevelte gyermekeit, és segítő támasza volt feleségének. 
Nagy örömet jelentettek számára unokái. Családja mindenben számíthatott rá.

A rendszerváltást követően először 1990-ben választották meg a 9. számú helyi egyéni választókerület képviselőjévé, majd ezt követően még 4 alkalommal szavaztak bizalmat számára körzetének választópolgárai a bankfalui városrészben.

Képviselőként minden igyekezetével arra törekedett, hogy az általa képviselt közösség problémáira megoldást találjon, meghallgassa a nehéz sorsú, gyakran kilátástalan élethelyzetbe került embereket. Ajtaja éjjel-nappal nyitva állt a segítséget kérők számára. Talán ezért is övezte akkora elismerés és tisztelet nem csak választókörzetében, de tágabb környezetében és munkahelyén is, hiszen közvetlenségével, segíteni akarásával és törekvésével példát állított mindannyiunk elé emberségből és elkötelezettségből, pártállástól, politikai nézetektől függetlenül. Vízműves dolgozóként és képviselőként is igyekezett munkáját a legjobb tudása szerint ellátni, kollégáival, képviselőtársaival és a polgármesteri hivatal dolgozóival is korrekt, jó munkakapcsolatra törekedett.

Képviselőségét nem a politika síkján értelmezte, elsősorban a segítő szándék, a város fejlődésének elősegítése motiválta.

2010 után teljesen visszavonult a közéletből, de képviselőként eltöltött 20 éve, nyomot hagyott az emberekben, és egészen életének utolsó időszakáig számíthattak segítségére mindazok, akik problémáikkal megkeresték.

Mi most emlékezzünk a Kiskunfélegyháza szolgálatában eltöltött idejére, és ezt az emlékezetet megtartva búcsúzzunk tőle, a tiszteletadás szándékával lelkünkben.

Fájó szívvel búcsúzunk kedves Pista, nyugodj békében!

Egykori képviselőtársad: Kormányos Imre

 

Kövessen minket a Facebookon is!