Helyi hírek 2021. június 29. 12:00

Beköszöntött a nyár

Képgaléria
Beköszöntött a nyár
A nagyszabású nyári rendezvények sorát a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ „Helló Nyár – nyárköszöntő családi nap” című programja nyitotta.

A június 27-i eseményen a családok és a kisgyermekek voltak középpontban. Az izgalmas és szórakoztató gyereknapi program sok résztvevőt vonzott a lezárt Korona utcába, illetve a Klubház udvarába. Volt táncbemutató, bábszínház, arcfestés és kézműves foglalkozásokon is kipróbálhatták ügyességüket a vállalkozó kedvű gyerekek. Kovács-Csonka Szilvia, az intézmény igazgatója szívesen mesélt a szervezés részleteiről.

– A 2020-as nyárköszöntő programunk a vírushelyzet miatt elmaradt, de idén – a sok bizonytalanság ellenére – sikerült megrendeznünk. Igyekeztünk olyan elemekkel színesíteni ezt a napot, hogy kifejezetten a családoknak és a gyerekeknek kedvezzünk. Az EMT-TE-B-D-20-0072 számú, a „Bábokkal a gyermekekért” elnevezésű pályázat keretében támogatni tudtunk négy bábcsoportot a megyénkből. Így délelőtt Bócsáról, Kelebiáról, Kunszentmiklósról és Géderlakról érkeztek amatőr bábcsoportok, akik a nyitott műhelymunkák alkalmával mutatták be eddig megszerzett tudásukat, tapasztalatukat a nagyközönségnek. A nap további részében az Álomzug Társulás, a Kámfor Zenés Bábszínház, a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar, a Silver Step Táncstúdió és a Szamárfül Projekt mutatkozott be.

Örömünkre a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat támogatásával a Bács-Kiskun Meseföld Élménybuszát is fogadhattuk ezen a napon, amelyben a megye értékeit ismerhették meg az érdeklődők. A Klubház udvarán egész nap a kiskunfélegyházi Profi-L Bábcsoport bábkészítő foglalkozása, az Izgő-Mozgó Játszóház légvára, továbbá arcfestés várta a látogatókat. A Korona utcában pedig a Kezünk Kincsei Kézműves Műhely, NAGOHA környezettudatos foglalkozások és a Petőfi Sándor Városi könyvtár várta a gyermekeket. A rendezvényt a Hahó együttes gyermekkoncertje zárta – tudtuk meg az intézményvezetőtől.

A program megvalósítását támogatta még a Nemzeti Kulturális Alap, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, valamint a Balla és Faragó Kft.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!