Helyi hírek 2021. június 30. 15:00

30 évet ünnepelt a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete

30 évet ünnepelt a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete
Négy évvel az országos egyesület alakulása után, 1991. október 11-én, Csitos Györgyné vezetésével alakult meg a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete. Idén fennállásuk 30. évfordulóját ünneplik, amit június 27-én, vasárnap nagyszabású találkozóval tettek emlékezetessé. Az eseményen megjelent Balla László alpolgármester és Benedek Szilvia régióvezető is.



Tarnóczki Sándornétól, a helyi egyesület vezetőjétől megtudtuk, hogy tagok azok lehetnek, akik háztartásukban legalább három gyermeket nevelnek vagy neveltek fel, az egyesület céljaival és feladataival egyetértenek, és lehetőségeik szerint részt vesznek azok megvalósításában.



A vasárnapi ünnepség már korán délelőtt elkezdődött, kézműves foglalkozás várta a gyermekeket, ahol karkötőket készíthettek és mézeskalács figurákat díszíthettek. Gulyás László vándormuzsikus fantasztikus műsora tovább fokozta a hangulatot. Mindezek mellett légvár, trambulin is várta a fáradhatatlan kicsiket. Az ebéd után százszeletes tortával ünnepelt az egyesület, délután pedig a Petőfi Moziban kedvezményes vetítésen vehettek részt a nagycsaládos gyermekek, mégpedig a Nyúl Péter 2 című animációs vígjátékot nézhették meg.

Tarnóczki Sándorné elégedett volt a családi nappal és háláját fejezte ki a felajánlóknak, segítőknek.

Z. A.
 

Kövessen minket a Facebookon is!