Program 2021. július 1. 11:00

Hálaadó koncert lesz pénteken a Béke-téren

Hálaadó koncert lesz pénteken a Béke-téren
Hálaadó koncert lesz július 2-án, pénteken, 19 órakor a szökőkútnál. A Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola szervezte Béke-Tér-Zene programsorozat következő eseményén a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa és a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar közös műsorát hallhatja a közönség.

Szabó Péterné, a kórus egyesületi elnöke elmondta, hogy több mint fél év eltelte után nagy örömmel készülnek a pénteki koncertre. Az elmúlt nehéz időszak után úgy gondolták, hogy énekkel szeretnék kifejezni hálájukat mindazoknak, akik a járványügyi helyzetben áldozatos munkájukkal segítették, szolgálták embertársaikat. Úgy véli az éneklés felszabadít, a félelemből kigyógyít és oldja a stresszt. Bízik benne, hogy ilyen lelki folyamatok játszódnak le a pénteken a megjelentekben.



Vili Balázs, a kórus művészeti vezetője lapunknak elmondta, hogy könnyed nyáresti koncertre számíthat a közönség, ahol megszólalnak nagyobb fajsúlyú dalok is, mint például Händel Messiásából a Halleluja tétel, ami a fúvószenekarral közös műsorrész lesz. A repertoár tartalmaz Verdi-művet is valamint helyet kap a dzsessz és egy olasz népdal is. Zárásként Beethoven: Örömódája csendül fel, amikor szeretnék, hogy a közönség is csatlakozzon az énekhez. Egy kis szövegbeli segítség a közös daloláshoz:

„Lángolj fel a lelkünkben szép égi szikra szent öröm,
Térj be hozzánk drága vendég, tündökölj ránk fényözön.
Egyesíted szellemeddel, mit zord erkölcs szétszakít,
Testvér lészen minden ember, merre lengnek szárnyaid.”

Tóth László, a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar karnagya elárulta, hogy nagyon várják már a közös produkciót és bízik benne, hogy a jövőben egyre több lehetőség nyílik majd arra, hogy a kórus és a fúvószenekar együttműködjön.

Z. A.


 

Kövessen minket a Facebookon is!