Kultúra 2021. július 19. 08:00

Művészpalánták nyári tábora

Képgaléria
Művészpalánták nyári tábora
Felszínre hozó alkotótábort szervezett a félegyházi gyermekeknek Tarjányi Xénia művésztanár. A kéthetes tábor ideje alatt az alkotni vágyó gyerekek sok festészeti technikával ismerkedtek meg. Festettek farostlemezre akrilfestékkel, betekintést nyertek az akvarell világába, kipróbálták a különböző díszítőeljárásokat. Az első nap elkészített alkotásukkal díszített öko- vászontáskát is hazavihették a gyerekek.

Megismerkedtek híres festőkkel és alkotásaikkal - Vincent Van Gogh-al és Claude Monet-val. Ezután az ő stílusjegyeiket beépítve alkották meg saját képeiket, ki-ki egyéniségének megfelelően. Az ecset mellett ujjal és spaklival is dolgoztak a kis művészek.

A táborba Tarjányi Xénia meghívására Mezősi Ágnes fotóművész is ellátogatott, aki fotóin keresztül mutatta be egyedi látásmódját, és mesélt az utazásairól is. 

A gyerekek a beszámolójából inspirálódva telefonnal fotókat készítettek a városközpontban. Az alkotás mellett csapatépítő játékokkal fejlesztették a gyerekek a kreativitásukat. Az alkotótábor kiállítással zárult, ahol az elkészült műveiket mutatták be szüleiknek ismerőseiknek.

   

Kövessen minket a Facebookon is!