Helyi hírek 2021. július 20. 08:00

Félegyháza legszebb konyhakertjei – A Kelemen család

Félegyháza legszebb konyhakertjei – A Kelemen család
A Kelemen családban úgy összetartozik a példás gyermeknevelés és a gondos kertgazdálkodás, mint a borsó meg a héja. A szülők nemcsak konyhakertjükkel mutatnak mintát gyermekeiknek, hanem szorgalmas életmódjukkal, életszemléletükkel is.



Évekkel ezelőtt vásárolták meg a városon kívüli tanyát, mesébe illő udvarral. A konyhakerti növényeknek otthont adó magaságyásokat már ők alakították ki, amelyeken szemmel látható a férj, József műszaki hozzáértése, leleményessége, a zöldellő, életerős palánták pedig az édesanya, Veronika gondoskodásáról tanúskodnak.



A magaságyásokban paprikát, paradicsomot, répát, hagymát, babot termelnek, a mellettük kialakított kiskertben növekszik a terebélyes cukkini, a különleges mángold, a burgonya, a gazdag termést hozó édes borsó. A család asztalára, éléskamrájába kerülnek a zöldségek, gyümölcsök.



Az udvaron magasodó lombos fákon etetők bizonyítják, hogy a madarak eleségéről sem feledkeznek meg, a gyerekeknek a róluk való gondoskodás ugyanolyan természetes, mint  a mindennapi rutinjukhoz tartozó locsolás, gyomlálás, kertészkedés.



Szívet melengető volt látni ezt a családi mintát, búcsúzóban Nyírő András szavai csengtek a zsűri fülében: A gyereknevelésben nem beszélni kell. Mondhatsz, amit akarsz, úgysem a szavaiddal – az életeddel mutatsz példát!


   













    

Kövessen minket a Facebookon is!