Helyi hírek 2021. július 23. 08:00

Félegyháza legszebb konyhakertjei – Csigabiga Palota a Móravárosi Óvodában

Félegyháza legszebb konyhakertjei – Csigabiga Palota a Móravárosi Óvodában
Palotának nevezhetjük azt a kis konyhakertet, amit a Legszebb konyhakertek programra nevezett be a Móravárosi Óvoda Csigabiga-csoportja. A csoport apró udvarán Feketéné Csányi Edit és Dudásné Zsóka óvónénik és kisóvodásaik egy mini zöldségoázist hoztak létre.



A magaságyások fából készültek az egyik csoportba járó ovis édesapja jóvoltából, de a régi autógumikat is újrahasznosították, ezekbe ültették a szorgos kis kezek a palántákat. Paradicsom, paprika, cukkini zöldül a rendszeresen öntözött földben, a tápanyagutánpótlás szerveshulladékkal, a komposztládából történik.



Az udvari foglalkozások során fűszer- és gyógynövényekkel is ismerkedhetnek a gyermekek: levendula, citromfű, kakukkfű kapott helyet az ágyásokban, a kicsik örömmel illatozzák őket.






A növények mellett az állatokra is gondoltak az óvónénik és a kisóvodások, őket madáretető és bogárhotel várja. A Csigabiga-csoport kedves kertje ékes bizonyítéka annak, hogy a legkisebb helyen is lehet nagy dolgokat alkotni. Nem kell hozzá más, mint szeretet, törődés, lelkesedés és szorgalom. 









































    

Kövessen minket a Facebookon is!