• Kezdőlap
  • Hírek
  • Program
  • Félárú vonatjegyeket kínál, és nyílt napokat rendez a MÁV a Kiskun Expo idején
Program 2021. augusztus 9. 08:00

Félárú vonatjegyeket kínál, és nyílt napokat rendez a MÁV a Kiskun Expo idején

Félárú vonatjegyeket kínál, és nyílt napokat rendez a MÁV a Kiskun Expo idején
A Magyar Államvasutak Zrt. és a MÁV-START Zrt. a nagyobb kulturális, turisztikai rendezvényekre alkalmi menettérti kedvezményt nyújthat az odautazóknak, így jelen esetben a Kiskun Expora érkezőknek 50 %-os, alkalmi menettérti kedvezményt kínál a vasúttársaság augusztus 19. és 22. között – tudtuk meg Tóth Lászlótól, a vasúttársaság kiskunfélegyházi állomásfőnökétől.

– Egyetlen kikötés van a kedvezményt illetően – tette hozzá – hogy a városunkba érkezett vendég a Tourinform Iroda expoterületén lévő standjánál érvényesítse a menetjegyét, hogy aztán a visszaútkedvezményt is igénybe tudja venni.  


Fotó: illusztráció – szeged.hu

Tóth László elmondta, hogy az együttműködés az utóbbi évek gyümölcsöző kapcsolatának az eredménye, ami a vasúttársaság és az önkormányzat között jött létre. Vállalatuk úgy gondolta, hogy egy ilyen nagyszabású rendezvény talán jó alkalom lehet arra, hogy ők is bemutatkozzanak, munkájukat kicsit közelebb vigyék az emberekhez és betekintést engedjenek a hétköznapjaikba.


Fotó: illusztráció – szeged.hu

Ezért augusztus 20-án, 21-én és 22-én délelőtt 10 órától 12-ig, valamint 15 és 19 óra között nyitva állnak kapuik az érdeklődők előtt. A vasútállomás területén a megjelölt időben a közönség rendelkezésére állnak: megismerhetik a forgalomirányítók munkáját, azt az egyik legmodernebb, 21. századi forgalomirányítási rendszert, amit helyben használnak. Bemutatják a múltat is, amikor még kézzel irányították a munkát. Megismerhetik a pályafenntartókat, a felsővezetékes kollégákat is. Több olyan jármű és gép érkezik, amelyek sok érdekességet tartogat a közönségnek. Ezeket megtekinthetik, felmehetnek rájuk. Reményeik szerint egy szimulátor is a rendelkezésre áll majd, amelyen kipróbálhatják az érdeklődők a vonalirányítást.


Fotó: illusztráció – szeged.hu

Természetesen a gyerekekre is gondoltak, hiszen egy terepasztalt ismerhetnek meg a program ideje alatt. Az élményeket papíralapú képeken örökítik majd meg, így aki szeretné, az vörös tányérsapkában is pózolhat majd a fotókon.


Fotó: illusztráció – szeged.hu

Tóth László hozzátette, hogy ilyen jellegű esemény Kiskunfélegyházán egyedülállónak mondható, és remélik, hogy hagyomány lesz a kezdeményezésből. Több ötletük is van a jövőt illetően: többek között szeretnének a 2022-es helyi Múzeumok Éjszakájához is csatlakozni.

Z. A.
  

Kövessen minket a Facebookon is!