Kultúra 2021. július 27. 14:00

Helyismereti tábort szervezett a Kiskun Múzeum

Képgaléria
Helyismereti tábort szervezett a Kiskun Múzeum
Visszapillantó – legyél te is időutazó! – címmel hirdetett helyismereti tábort a Kiskun Múzeum. A Borsihalmon megrendezett tábor célcsoportja a kiskunfélegyházi általános iskolás diákság volt. A résztvevő táborlakókból a legfiatalabb 8, a legidősebb 12 esztendős volt. – Igyekeztünk egy olyan ötnapos nyári kikapcsolódást összeállítani a gyerekeknek, amelyek a korosztályos különbségeket jól áthidalva, vonzó programot kínáltak – tájékoztatta lapunkat Mészáros Márta igazgató.

– A táborban résztvevő gyerekek jól alkalmazkodtak mind a környezethez, mind egymáshoz, az általános szabályok mellett felállított saját szabályaikat jól követték és be is tartották. A színes programokon túl élményt jelentett egy új csapat tagjának lenni, kiszakadva a megszokott környezetből. A gazdag programok segítettek abban, hogy a gyermekek ne unatkozzanak, és hogy ne legyen idejük a mobiltelefonjukat használni unaloműzésre.

A napi programokban szerepelt várostörténet, ismerkedés régi mesterségekkel, , nagyszüleink hagyományainak ápolása, múzeumi barangolás, Petőfi, Kossuth és Szendrey Júlia életéhez kapcsolódó fontos események, kulcsfontosságú „relikviák” és történetek feldolgozása. A szakmai délelőttök mellett jutott idő sok-sok játékra: métára, számháborúra, mozizásra, szülinapozásra; valamint kézműveskedésre (gyertyamártásra), népzenére és néptáncra valamint íjászkodásra is.

Nagy segítség volt Jankovszki Ferenc – Feri bácsi – reggeli trombitaszója, az esti tábortűznél pedig az igazi tábortüzes dalok tanítása – összegezte a tábor tapasztalatait Mészáros Márta.
     

Kövessen minket a Facebookon is!