Helyi hírek 2014. október 17. 14:30 Forrás: baon.hu

Kést szorított a fia nyakához a brutális apa

Kést szorított a fia nyakához a brutális apa
Vádat emeltek az ellen a 43 éves kiskunfélegyházi férfi ellen, aki részegen berúgta tőle különélő felesége lakásának ajtaját és késsel megsebesítette a fia nyakát.

A vádlott és felesége az 1990-es évek eleje óta éltek együtt, kapcsolatukból összesen négy gyermek született, köztük a 20 éves sértett. A vádlott italozása és a kölcsönös féltékenykedés miatt azonban a házasságuk megromlott, ezért 2013 októberében a férfi elköltözött a családjától, de továbbra is Kiskunfélegyházán maradt.



Időközben a vádlott és a felesége is új kapcsolatot létesített. A férj azonban vissza akarta szerezni a feleségét és dühítette, hogy az asszony továbblépett. Április 13-án a férfi megtudta, hogy felesége ismét együtt van a barátjával, ami miatt haragra gerjedt és elkezdett inni. Közben fenyegető sms-eket is írt az asszonynak, az egyik üzenetben azzal fenyegetőzött, hogy „vérfürdőt” rendez.

A közepesen ittas vádlott délután 14 óra körül az albérletében magához vett egy igen éles, 12,2 cm pengehosszúságú csontozókést és azzal elindult felesége és gyermekei lakásához. Ekkor az asszony barátja is a lakásban volt. A lakáshoz érve csöngetett, de nem engedték be, ezért 3-4 nagy erejű rúgással berúgta a zárt ajtót, ami beszakadt. A vádlott 20 éves fia az ajtóban szemből átkarolta a feldühödött férfi bal vállát, hogy ne tudjon bemenni a lakásba. A vádlott nem tágított, a bal kezében lévő kés élét kisebb erővel a fia nyakához szorította, jobb kézzel pedig nyomta befelé a fiút.

A sértettnek ekkor sikerült visszalöknie a vádlottat, majd rövid dulakodás után elvette tőle a kést, ami megsértette a fiú bal kezét is. Ezután a vádlott a fia felszólítására távozott a lakásból, a telefonon értesített rendőrök a közelben el is fogták.– részletezte az ügyet dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője. A sértett az apja támadása miatt a nyakán és a bal kezén 8 napon belül gyógyuló vágott sérüléseket szenvedett, de a kés nyakhoz szorítása miatt közvetetten életveszélyes sérülésként a nyaki visszerek megnyílása és légembólia is kialakulhatott volna.

A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletén kívül magánlaksértés bűntettével is vádolja. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.
 

Kövessen minket a Facebookon is!