Helyi hírek 2021. július 29. 12:00

Interaktív foglalkozásokat tartottak a félegyházi rendőrök a strandon

Interaktív foglalkozásokat tartottak a félegyházi rendőrök a strandon
A Félegyházi Termál Parkfürdőbe látogattak július 27-én, délelőtt a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai: dr. Horváth-Rekedt Gréta címzetes rendőr főhadnagy, bűnmegelőzési előadó és Fekete-Setény Tamara címzetes rendőr zászlós, balesetmegelőzési előadó. A prevenciós nap elsősorban a fürdő területén működő Izgő-Mozgó Kölyökklub gyermekeinek szerveződött, ám természetesen az akkor ott tartózkodó vendégek is részesei lehettek az interaktív előadásoknak.



Dr. Horváth-Rekedt Grétától megtudtuk, nagyon fontos, hogy folyamatosan emlékeztessék a gyerekeket és szülőket is, hogy a nyár bár szabad és gondtalan is lehet, mindemellett számtalan veszélyforrást is rejt. Augusztusban javarészt véget érnek a táborok, így jó eséllyel sok kisgyermek tartózkodik otthon, akik, ha néhány fontos dologra odafigyelnek, akkor elkerülhetik többek között az interneten rájuk leselkedő veszélyeket.



Dr. Horváth-Rekedt Gréta elmondta, hogy rendszeresen látogatnak táborokat, így az idei nyáron is számos bullyinggal (megfélemlítéssel, terrorizálással) kapcsolatos foglalkozást tartottak már. Hangsúlyozta, hogy nagyon fontos időszak ez a gyerekek számára, természetesen nem mindegy, hogy hogyan töltik a szünidőt. A főhadnagytól megtudtuk, hogy a félegyházi strand biztonságosnak mondható, szerencsére nem jellemzőek a bűncselekmények. Ennek ellenére elengedhetetlen, hogy felhívják a figyelmet a hasonló helyszíneken történő vagyon elleni bűncselekményekre.



Tudatosítják a fiatalokban, hogy a strandra lehetőleg ne a legdrágább papucsban és ruházatban érkezzenek, illetve értékesebb tárgy – telefon, laptop, óra, ékszer – nem szükséges a fürdőzéshez.  Véleménye szerint minél korábban fel kell a gyerekeket készíteni ilyen szituációkra, ehhez próbálnak segítséget nyújtani a mostanihoz hasonló prevenciós napokkal.



A közeljövőben a Béke-téren is számíthatnak hasonló akcióra, amiről természetesen portálunk is hírt ad.

Z. A.
 

Kövessen minket a Facebookon is!