Program 2021. augusztus 4. 08:00

Hazai oldalkocsisok találkozója lesz az idei

Hazai oldalkocsisok találkozója lesz az idei
Többnyire hazai oldalkocsis motorosok találkoznak augusztus 6-án és 7-én, a Parkerdőben – tudtuk meg Ónodi Árpád szervezőtől.  

Borítókép és további fotók: Kiss Czakó Imre




A VII. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó nemzetközi vonalát tépázta meg a pandémia. Sok olyan országban, ahol nagy múltja van az oldalkocsis létnek, ma még szigorúbb járványügyi szabályok vannak érvényben, mint nálunk, így most javarészt hazai részvevőkkel és közönséggel zajlik az esemény. Ónodi Árpád hangsúlyozta, hogy idén a feladat elmélyíteni újra a hazai barátságokat, ezekre aztán lehet építkezni. Az esemény az ország egyetlen oldalkocsis szakmai és baráti összejövetele, így szerencsére nagy érdeklődés övezi azt.



A szervező elmondta, hogy hazánkban, a 70-es években nagyon nagy múltja volt az oldalkocsis létnek, ám ez az autók elterjedésével megszakadt. Örömmel tapasztalja azonban, hogy manapság egyre többen keresik meg információ- és tanácskéréssel a járművet illetően. Fontos jellemzője, hogy ezt a fajta hobbit az egész család űzheti, együtt motorozhat ilyen módon gyermek és felnőtt is. Ezért tartja fontosnak ezeket a találkozókat, mert itt tényleg a család minden tagja jól érezheti magát, mindamellett szakmai kérdésekben válaszokat kaphatnak az érdeklődők. Ilyenkor a magyar oldalkocsiépítők is jelen vannak, tőlük is lehet informálódni.



Mivel a közönség nagyon nyitott és érdeklődő, idén a főtéren is szerveznek programot, ahol bemutatják a megújult városközpontot a látogatóknak, a másnapi vezetett túra pedig a megújult Péteri-tó és környékén lesz, amit szintén szeretnének ily módon megismertetni a résztvevőkkel.




A részletes program:

Augusztus 5. csütörtök: campingnyitás

Augusztus 6. péntek:

17:00 gyermek kézműves foglalkozások
18:00 gyermekmotoroztatás
19:00 A Láma Dalai unplugged koncert
(Kiskunfélegyháza, főtér-nagyszökőkút)
20:00 Fény- és vízjáték kicsiknek és nagyoknak
(Kiskunfélegyháza, főtér-nagyszökőkút)
21:00 Spontán Blues Band koncert
(Parkerdő – nagyszínpad)
22:00 Rattlefish Project by Ongjerth Dávid koncert
(Parkerdő - Sörsátor színpad)

Augusztus 7. szombat:

10:00 Vezetett túra székely tízóraival: Parkerdő – Péteri-tó – Vöcsök Tanösvény
14:00 Felvonulás (Parkerdő-Belváros-Parkerdő)
15:00 Oldalkocsis motorok szépségversenye
17:00 IZS-Team oldalkocsis kaszkadőrbemutató
(Parkerdő – üzemi út)
18:00 gyermekmotoroztatás
21:00 Manomore koncert
(Parkerdő-nagyszínpad)
22:00 The Healer one man band
(Parkerdő – Sörsátor színpad)

A következő hétvégén is motorosok népesítik be a helyszínt, hiszen augusztus 13-án és 14-én Predator Party és Közlekedésbiztonsági Hétvége lesz a MÁV támogatásával a Parkerdőben.
 
Z. A.

   

Kövessen minket a Facebookon is!