Helyi hírek 2014. október 18. 12:35

Indíts újra egy szívet!

Képgaléria
Indíts újra egy szívet!
A laikus újraélesztés ismereteit sajátíthatták el azok, akik ellátogattak a "Restart a Heart Day" azaz "Indíts újra egy szívet" nap keretén belül megrendezett ingyenes oktatásra a kecskeméti Malom Központba.

Idén második alkalommal került megrendezésre az Európai Újraélesztési Társaság felhívására a "Restart a Heart Day" esemény. Minden év október 16-án a csatlakozó európai országokban számos helyszínen önkéntesek segítenek minden érdeklődőnek, hogy az újraélesztés lépéseit elsajátítsák.

Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának munkatársai, Dr. Szabó István főorvos és Dr. Zag Levente orvos segítettek ebben a látogatóknak.

Magyarországon minden órában meghal valaki hirtelen szívhalál miatt. A keringésmegállás bárhol előfordulhat, mégis a legtöbb esetben a betegek otthonukban, hozzátartozóik előtt szenvedik el a szívmegállást. Az időben elkezdett hatékony laikus újraélesztéssel a túlélés esélye megháromszorozható, így a szakszerű segítség megérkezéséig ezzel minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a szív "újraindítható" állapotba kerüljön.
 

Kövessen minket a Facebookon is!