Gazdaság 2021. augusztus 7. 08:00

Ősztől új termékeket vezet be a Félegyházi Tej

Ősztől új termékeket vezet be a Félegyházi Tej
Új termékekkel gazdagodik ősztől a Félegyházi Tej Kft. kínálata, de a helyi kedvencek, a Félegyházi tejföl és a Félegyházi kakaó természetesen továbbra is a megszokott receptúra szerint és minőségben áll a vásárlók rendelkezésére. A fejlődéshez viszont változások szükségesek, amelyekről a közelmúltban lezajlott tulajdonosváltás után Vágóné Demeter Ildikó ügyvezetővel és Karl Ákos menedzsment tanácsadóval beszélgettünk.



Az ügyvezetőtől megtudtuk, hogy az elmúlt három hónapban az új tulajdonos döntése nyomán megindult egy modernizációs folyamat. Ez az üzem korszerűsítésétől a szervezetfejlesztésig több lépcsőben valósult meg eddig is, és folytatódik a jövőben.



E folyamat első kézzelfogható állomása az üzem bejáratánál felépült modern termékfejlesztő laboratórium, aminek célja egy szélesebb termékkínálat megteremtése a meglévő portfolióra alapozva, új termékek bevezetésével, új termékkategóriák létrehozásával. A kedvelt korábbi termékek jó minősége megmarad, és a fogyasztók a jövőben is megtalálják azokat az üzletek polcain. A bővítés viszont elengedhetetlen ahhoz, hogy a regionálisból országos szerepkörbe léphessen elő a Félegyházi Tej Kft.



– Ennek érdekében 7 termékcsoportot állítottunk fel – tudtuk meg Karl Ákos menedzsment tanácsadótól, aki kifejtette, hogy szélesítik az ízesített tejek, a réteges joghurtok, az ivójoghurtok, valamint a görög joghurtok körét, mindamellett teljesen új termékkategóriaként jelenik meg az úgynevezett superfood, vagyis az egészségmegőrzést, egészségjavítást szolgáló termékcsoport. Eddig teljesen hiányzott a kínálatból, ma már a próbagyártása és laboratóriumi tesztelése zajlik a laktózmentes termékeknek is.



A gyártókapacitás a jelenlegi 1000 négyzetméterről 2500 négyzetméterre bővül a tervek szerint már a következő évben, amihez megfelelően képzett, lojális és motivált kollégákra lesz szükség. A Félegyházi Tejnél olyan környezetet megteremtésére törekednek, ahol szívesen dolgoznak a munkatársak és hatékony termelés zajlik.



Az elmúlt időszak eredménye többek között a minőségirányítási rendszer bevezetése a társaságnál. A cég már rendelkezik IFS tanúsítvánnyal (ez az élelmiszerbiztonsági tanúsítvány igazolja az élelmiszer-ipari termékek és a gyártási folyamatok biztonságát és minőségét), amit a multinacionális és nemzetközi kereskedő cégek is megkövetelnek. Ennek köszönhetően szélesedő vevőkörre számítanak. A további tervek között szerepel még a jelenlegi 3,5 millió literről a következő években 11,5–12 millió literre fejleszteni a felvásárolt és feldolgozott tej mennyiségét. Ehhez pedig elsősorban környékbeli tejtermelő gazdáktól szeretnének hozzájutni. 

Z. A.

      

Kövessen minket a Facebookon is!